Keskisalo rikkoi 33 vuotta vanhan Suomen ennätyksen

Estejuoksun Euroopan mestari Joensuun Katajan Jukka Keskisalo on rikkonut Tapio Kantasen 33 vuotta vanhan Suomen ennätyksen. Keskisalo juoksi Zürichin Weltklassessa 8.10,67.

Keskisalo paransi Kantasen Suomen ennätystä 1,93 sekuntia. Kantanen oli juossut pitkäikäisen ennätyksensä Montrealin olympiakisoissa vuonna 1976.

Kultaisen liigan viides osakilpailu Zürichissä oli koonnut estejuoksun lähtöviivalle peräti yhdeksän kenialaista juoksijaa, joista voittajaksi selviytyi tuore maailmanmestari Ezekiel Kemboi ajalla 8.04,44.

Toiseksi sijoittui tuore Euroopan ennätysmies ranskalainen Bouabdallah Tahri ajalla 8.05,29 ja kolmanneksi kenialainen Paul Kipsiele Koech ajalla 8.06,10.

Keskisalo kamppaili loppusuoralle asti kolmannesta sijasta kahden muun kenialaisen kanssa häviten kuitenkin 1,13 sekuntia Michael Kipyegolle ja 0,42 sekuntia tuoreelle MM-kakkoselle Richard Matelongille.

Seitsemänneksi sijoittunut kenialainen Abel Mutai hävisi Keskisalolle jo yli kahdeksan sekuntia. Kenialainen Pekingin olympiavoittaja Brimin Kipruto oli vasta kahdeksas.

Jukka Keskisalo kilpailee seuraavaksi viikonloppuna Suomi-Ruotsi-maaottelussa Göteborgissa.

Keihäsmiehet toinen, kolmas ja neljäs

Keihäänheiton tuore maailmanmestari Norjan Andreas Thorkildsen kiskaisi maailman tämän kauden kärkituloksen 91,28 ja voitti kilpailun miltei kuuden metrin erolla.

Suomalaiset keihäänheittäjät onnistuivat myös erinomaisesti. Antti Ruuskanen oli toinen kauden parhaalla tuloksellaan 85,39, nuorten Euroopan mestari Ari Mannio kolmas tuloksella 81,82 ja Teemu Wirkkala neljäs tuloksella 80,25.

Maailmantilaston tähänastinen ykkönen Latvian Vadim Vasilevski heitti alle 80 metriä jääden kuudenneksi.

Ruuskanen, Mannio ja Wirkkala edustavat Suomea myös Suomi-Ruotsi-maaottelun keihäänheitossa.