Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tilaisuus maksaa kalavelat

 
Tilaisuus maksaa kalavelat


Naisten maajoukkue kohtaa Englannin puolivälieräottelussa torstaina. Englanti jäi C-lohkossa kolmanneksi pelattuaan Ruotsia vastaan 1-1-tasapelin.

Muistissa tappio viime EM-kisoissa

Ruotsi voitti C-lohkon seitsemällä pisteellä. Italia voitti viimeisessä ottelussaan Venäjän 2-0 ja nousi lohkon toiseksi kuudella pisteellä. Englanti neljällä pisteellä kolmas ja kohtaa siis puolivälierässä Suomen.

- Nyt ei ole enää vaihtoehtoja, Englanti tulee vastaan. Meillä on hyvä paikka maksaa kalavelat, kun Englanti voitti meidät vuonna 2005 EM-turnauksen avausottelussa, mietti naisten maajoukkueen päävalmentaja Michael Käld tulevaa vastustajaa.

Käld oli illalla itse Turussa seuraamassa Ruotsin ja Englannin välistä ottelua.

- Englannin hyökkäyspeli on vauhdikasta, jossa laitahyökkääjät tulevat vauhdilla. Kelly Smith siinä takana on vaarallinen. Heidän hyökkäyksistä pitää saada rytmi pois, arvioi Käld Englantia.

Käldin mukaan Englanti on myös vahva erikoistilannejoukkue, sillä heillä on pitkät topparit.

- Toisaalta joukkueen puolustuslinja on aika hidas, joten sinne voi iskeä maata pitkin väleihin.

Suomi ja Englanti pelasivat helmikuussa kaksi maaottelua. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi 2-2-tasalukemiin ja toisen Englanti voitti 4-1.

-Suomi oli varmaan heidän toivevastustajansa. Mutta täytyy muistaa, että helmikuussa meillä oli menossa harjoituskausi ja Englannilla pelijakso, siihen ei siis liikaa voi verrata, Käld sanoi.

- Eikä Englanti mikään ylivoimainen ole. He ovat päästäneet tässä turnauksessa jokaisessa ottelussa maalin. Meidän pitää vaan pistää omista paikoistamme sisään, pitää puolustustiiviinä ja välttää virheitä, luonnehti Käld.
Joukkue antaa kaikkensa

Suomen hyökkääjälle Laura Österberg Kalmarille ei ollut väliä tuliko puolivälierässä vastaan Englanti, Norja vai joku muu maa.

- Jokainen joukkue, joka pelaa EM-turnauksen puolivälierässä antaa kaikkensa voittaakseen ja niin tulemme antamaan mekin.

- Heillä on nopea ja taitava hyökkäys ja Kellys Smith siellä takana. Smith on vaarallinen niin lähellä maalia kuin kauempanakin. Häneltä pitää ottaa tila pois jo keskialueella, Österberg Kalmari analysoi Englantia.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle