Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallomiehet luottavaisina Turkkiin

 
Lentopallomiehet luottavaisina Turkkiin


Miesten lentopallomaajoukkueen valmistautuminen torstaina Turkin Istanbulissa ja Izmirissä alkavaan EM-lopputurnaukseen on sujunut hyvissä merkeissä. Joukkue on hionut iskuaan pettymykseen päättyneen Tampereen MM-karsinnan jälkeen Kuortaneen urheiluopistolla ja viimeistelee parhaillaan Kisakalliossa Lohjalla.

Maajoukkue matkaa Turkkiin 14 pelaajan voimin, joista kuhunkin otteluun voidaan nimetä 12 pelaajaa. MM-karsintojen joukkueeseen on nyt lisätty toinen libero Jesse Mäntylä sekä yleispelaaja Matti Hietanen.

- Tämän hetken tärkein ja ainoa ajatus on pelata mahdollisimman lähellä omaa tasoamme. Tämä on tie, johon on nyt keskityttävä. Tiedämme tarkasti, että meidän hyvä tasomme riittää voittoon monia, monia, monia joukkueita vastaan. Keskitymme nyt itseemme, päävalmentaja Mauro Berruto toteaa.

Suomen alkulohkossa Istanbulissa pelaavat Hollanti, Viro ja turnauksen suurin mestarisuosikki Venäjä.

- Hollanti on avausvastustajana todella mielenkiintoinen. Joukkue on pelannut käytännössä koko kesän samalla kuusikolla. Heidän alku maailmanliigassa oli upea, mutta loppua kohden huonompi. He kokivat pettymyksen meidän tapaan MM-karsinnoissa jääden lohkonsa kolmanneksi, Berruto mietiskeli torstain ensimmäisestä EM-lopputurnauspelistä.

Lauantaina Suomi kohtaa Viron ja sunnuntaina Venäjän. Lohkon kolme parasta selviää toiseen lohkovaiheeseen, johon vastustajat tulevat nelikosta Italia, Bulgaria, Serbia ja Tshekki. Tämän lohkovaiheen jälkeen kaksi parasta matkustaa Izmiriin välieriin sieltä löytyviä kahta parasta joukkuetta vastaan.

Moskovassa kaksi vuotta sitten sensaatiomaisesti välieriin asti selvinneestä joukkueesta on nyt mukana edelleen kymmenen pelaajaa. EM-tasolla debytoivat Turkissa liberot Pasi Hyvärinen ja Jesse Mäntylä, hakkuri Olli-Pekka Ojansivu sekä keskitorjuja Jukka Lehtonen.

Suomen kapteeni Tuomas Sammelvuo lähtee kolmansiin EM-kisoihinsa. Debyytti tapahtui jo Hollannissa 1997 eli 12 vuotta sitten.

- Parempaan suuntaan ollaan Tampereen turnauksen jälkeen menty koko ajan ja uskon, että olemme valmiita. Pitkän kesän jälkeen tämmöinen porkkana varmistaa sen, että motivaatiota ei todellakaan tarvitse etsiä, Sammelvuo toteaa.

Suomen joukkue EM-lopputurnauksessa 3.-13.9.2009
1 Jesse Mäntylä, l
3 Mikko Esko, p
4 Olli-Pekka Ojansivu, h
5 Antti Siltala, yp
6 Tuomas Sammelvuo (C), yp
7 Matti Hietanen, yp
10 Simo-Pekka Olli, p
12 Olli Kunnari, yp
13 Mikko Oivanen, h
14 Konstantin Shumov, kt
15 Matti Oivanen, kt
16 Urpo Sivula, yp
18 Jukka Lehtonen, kt
19 Pasi Hyvärinen, l
Päävalmentaja: Mauro Berruto
Joukkueenjohtaja: Jaana Laurila
Apuvalmentaja: Andrea Brogioni
Fysiikkavalmentaja: Andrea Pozzi
Lääkäri: Tiina Nylander
Osteopaatti/fysioterapeutti/huolto: Marko Panu, Ville Junttanen
Tilastot: Alberto Raho
Tiedottaja: Toni Flink

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle