Englanti niukasti jatkoon

Englanti eteni torstaina Turussa pelatusta puolivälieräottelusta Suomea vastaan jatkoon maalein 3-2 (1-0).

Suomi taisteli urhoollisesti trillerissä

Suomi sai heti ottelun alussa kylmää vettä niskaansa, kun Englannin Eniola Aluko karkasi läpiajoon Fara Williamsin esityöstä ja viimeisteli Tinja-Riikka Korpelan jalkojen välistä 1-0-osuman. Tilannetta edelsi erikoislaatuinen tapahtuma, kun paitsiosta pois kävellyt Kelly Smith blokkasi Tiina Salménin juoksulinjan ja tämä jäi siksi kauas Alukosta

Suomi haki tasoitusta ja järjestikin ensimmäisellä puoliajalla pari paikkaa, josta tasoitusosuma olisi voinut syntyä. 19. minuutilla Suomi karvasi pallon Englannilta ja Sanna Talonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Vedon tielle ehti kuitenkin englantilaispuolustaja. Minuuttia myöhemmin Anne Mäkinen pääsi laukomaan, mutta veto suuntautui päin Rachel Brownia ja tämä koppasi pallon syliinsä.

27. minuutilla Linda Sällström pelasi erinomaisesti tilanteen loppuun ja liukui Suomelle kulman. Sen jälkitilanteesta Tuija Hyyrynen pääsi kokeilemaan laukausta, mutta pallo livahti taivaalle. Suomi haki tasoitusta ja vielä viimeisenä yrityksenä Talonen pääsi päädystä etenemään ja antoi hyvän keskityksen maalin edustalle. Laura Österberg-Kalamari ei aivan ylettynyt palloon ja tauolle mentiin Englannin 1-0-johtoasemassa.

Jännitys tiivistyi

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua ja välieräpaikasta taistelusta syntyi todellinen trilleri. Englanti meni 2-0-johtoon 49. minuutilla, kun Englanti pelasi erikoistilanteen maalin edustalle ja Korpelan torjunnan jälkeen pallo jäi pomppimaan maalin edustalle. Fara Williams oli ensimmäisenä irtopallossa ja tuikkasi sen maaliviivalta verkon perukoille.

66. minuutilla Suomi sai hakemansa kavennusmaalin aikaiseksi. Maija Saaren antamasta kulmapotkusta Sällström jatkoi pallon päällään Englannin maalin edustalle, josta vaihdosta peliin tullut Annica Sjölund puski pelivälineen vastustajan maaliin.

Suomi sai todella kylmän kylvyn, kun se uinui maalinsa jälkeen ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Aluko purjehti koko kentän läpi ja sivalsi tarkalla laukauksella oikeaan alakulmaan Englannin taas kahden maalin johtoon.

79. minuuttia pelattu ja Suomen toivo herää jälleen. Kulman jälkitilanteesta pallo tuli kuin lahjana Sällströmille maalin eteen ja tämä pääsi puskemaan kenenkään vastustelematta Suomen taas maalin päähän.

Ottelun lopulla Suomella oli pari paikkaa tasoitukseen ja viedä peli jatkoajalle. 81. minuutilla Österberg-Kalmari pääsi tuikkaamaan maalin edustalta, mutta Brown venyi torjuntaan. 85. minuutilla Maija Saaren antamasta vapaapotkusta Sällström pääsi puskemaan, mutta englantilaiset pääsivät väliin. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta syntyi todellinen tekopaikka, kun pallo jäi pomppimaan maalin edustalle ja Sue Smith pelasti kertaalleen pallon maaliviivalta ennen kuin maalivahti Brown tuli kauhomaan pallon syliinsä. 89. minuutilla Österberg-Kalmari pääsi vielä kerran kokeilemaan tasoitusta, mutta maalivahti veti taas pidemmän korren.

Näin Englanti jatkaa välieriin ja Suomen kisat päättyivät tähän – urhoollisesta taistelusta huolimatta.