Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Oranssi Suomen harmina EM-avauspäivänä

 
Oranssi Suomen harmina EM-avauspäivänä


Suomen miesten lentopallomaajoukkueen urakka Turkin EM-kisoissa alkoi niukimmalla mahdollisella tappiolla. Hollanti vei Istanbulissa pelatun B-lohkon avauspelin nimiinsä 3-2 (25-21, 21-25, 28-30, 25-15, 19-17).

- Joka tapauksessa tämä oli askel oikeaan suuntaan Tampereen jälkeen. Hyvä, että huomenna on välipäivä ja saamme valmistautua rauhassa tärkeään Viro-otteluun. Seuraava askel pitää nyt ottaa ja se askel on voitto, Suomen päävalmentaja Mauro Berruto totesi.

Berruto muistutti Suomen aloittaneen edellisen neljänteen tilaan päättyneen EM-lopputurnauksen Moskovassa myös 2-3- tappiolla, silloin Italialle.

- Moskovassa tuo tappio herätti meidät huomaamaan olevamme mukana turnauksessa. Nyt toivotaan herätystä, vaikka asetelma onkin erilainen.

Hollannin päävalmentaja Peter Blangé oli ymmärrettävän tyytyväinen turnauksen käynnistyttyä voitolla Suomen tasoisesta joukkueesta.

- Todella kova peli. Oli hankala päästä peliin mukaan menetettyämme kolmannen erän, mutta joukkue kokosi itsensä hienosti neljänteen. Kiitos siitä jokaiselle pelaajalle. Yksi pallo ratkaisi jälleen koko pelin ja meille tämä oli parasta itseluottamusta MM-karsintatappioiden jälkeen.

B-lohkon avauspelissä Viro yllätti viemällä avauserän Venäjältä. Lopulta kuitenkin suurin mestarisuosikki sai pelinsä käyntiin ja vei ottelun 3-1.

Viro kohtaa perjantaina lohkon ainoassa ottelussa Hollannin. Lauantaina pelataan Suomi-Viro ja Venäjä-Hollanti sekä sunnuntaina lohkon päätösottelu Suomi-Venäjä. Lohkon kolme parasta jatkaa toiseen lohkovaiheeseen lohkon D kolmen parhaan kanssa.

Suomella kolme ottelupalloa

Ottelun ratkaisuerä oli pitkään täysin Suomen näpeissä ja suurimmillaan johto oli neljä pistettä vielä tilanteessa 11-7. Wytze Kooistran kaksi perättäistä torjuntaa Olli Kunnarista nelospaikalta nosti kuitenkin oranssipaidat takaisin peliin ja joukkue nousi kolmen Suomen ottelupallon takaa 19-17- voittoon.

Avauserän ratkaisija oli keskitorjuja Rob Bontje erinomaisilla suorituksillaan Hollannin karatessa 17-17- tilanteesta neljällä perättäisellä pisteellä 25-21 erävoittoon.

Toista erää edettiin Suomen komennossa koko ajan, mutta nihkeäksi erän voittaminen muotoutui ja ratkaisu nähtiin vasta neljännellä eräpallolla (25-22).

Ottelun käännekohdaksi toivottiin suomalaisittain iloisesti päättynyttä kolmatta erää. Hollanti päätti ensin kokeilemaan erän päättämistä kahdesti (23-24, 24-25), mutta lopulta Konstantin Shumov torjui Suomen toisen eräpallon voitoksi numeroin 30-28.

Hollanti ei kuitenkaan tästä masentunut, vaan osoitti suuruutensa karaten juuri ennen toista teknistä aikalisää omille teilleen ja lopulta selkeään 25-15 erävoittoon Berruton peluuttaessa vaihtomiehiä.

Matti Oivanen vahvin hyökkääjä

Matti Oivanen oli suomalaisista varmin hyökkääjä tehden keskeltä 12 pistettä erinomaisilla tehoilla (73 %). Konstantin Shumov puolestaan otti komeat kuusi torjuntapistettä toisena keskitorjujana.

Suomen laitapelaajista hakkuri Mikko Oivanen oli melko jäässä jääden 13 pisteeseen 36 % hyökkäystehoilla (12/33). Olli Kunnari (18 pistettä, 45 %) ja Antti Siltala (14 pistettä, 55 %) olivat ajoittain parasta osaamistaan esittäviä, mutta heikkojakin hetkiä sattui.

Libero Pasi Hyvärinen johti vastaanottoa hyvin (69 %, 29 kpl), mutta puolustuksia Hyväriselle tuli normaalia vähemmän. Kunnari hoiti suurimman vastuun vastaanotoista myös onnistuneesti (59 %, 49 kpl). Siltala oli tällä sektorilla vähemmillä töillä (15 kpl, 47 %)

Mikko Esko ruokki Oivasta ja Kunnaria tasapaljon Siltalan ja keskitorjujien oltua vähemmillä töillä. Itse passari nykäisi pallon seitsemän pisteen edestä vastustajan kenttään hyökättyään neljästi ja torjuttuaan kolmasti.

Hollantilaisista näkyvin pelaaja oli 22 pistettä (+7) tehnyt hakkuri Kay van Dijk, joka pelasi varsin aaltoilevasti. Libero Jelte Maan oli erinomainen, kuten torjunnoissa Rob Bontje ja vaihtopelaajista loistavasti erien lopulla sisään tullut Jeroen Rauewerdink.

Hollannin laitureista Robert Horstink hoiteli pääosin hyökkäysvastuuta (18/+6) ja kapteeni Jeroen Trommel (8/+3) vastaanottoa.

Torjuntoja ottelussa tuli yli 30 ja ne jakautuivat niukasti 16-15 Hollannin eduksi. Ässäsyötöt olivat harvinaisia Hollannin vietyä nekin niukasti 3-2.

Aloitussyötöissä joukkueet tekivät paljon virheitä etenkin ottelun alkupuolella.Loppua kohden vaaka kallistui tälläkin sektorilla Hollannin puolelle, kun Suomi teki 25 ja oranssipaidat 20 virhettä.

Suomi
Olli Kunnari 18/+6 (hyök 15/33, 2 torj., 1 ässä)
Antti Siltala 14/+3 (hyök 12/22, 2 torj.)
Mikko Oivanen 13/-1 (hyök 12/33, 1 torj.)
Konstantin Shumov 13/+5 (hyök 6/11, 6 torj., 1 ässä)
Matti Oivanen 12/-4 (hyök 11/15, 1 torj.)
Mikko Esko 7/-2 (3 torj.)
Olli-Pekka Ojansivu 1/-1
Jukka Lehtonen 0/-1
Pasi Hyvärinen (vast.otto 69 %)

Hollanti
Kay van Dijk 22/+7 (hyök 21/45), Robert Horstink 18/+6 (hyök 18/29), Wytze Kooistra 16/+7, Rob Bontje 11/+1, Jeroen Trommel 8/+3, Jeroen Raewerdink 7/+5

Ottelua seurasi Abdi Ipekci Arenalla 500 katsojaa, joista suomalaisia oli selkeä enemmistä, jopa yli 300.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle