Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jatkopelihaaveet murskaksi Istanbulissa

 
Jatkopelihaaveet murskaksi Istanbulissa


Suomen lentopallomaajoukkueen haaveet jatkopeleihin selviytymisestä murskaantuivat viimeistään tiistai-iltana Istanbulin Abdi Ipekci Arenalla. Edellisten MM-kisojen pronssijoukkue Bulgaria maksoi Moskovan kahden vuoden takaiset kalavelat takaisin voittaen jatkolohkon avausottelun erin 3-0 (25-22, 25-15, 25-20).

Suomi pelasi tiistaina turnauksen parhaan eränsä tähän mennessä ottelun alkuun, mutta sekään ei riittänyt Bulgarian pelatessa virheettömästi. Toinen erä oli Suomelta heikkoa ja kolmas jälleen kohtalaisen hyvää.

- Saimme hyvän alun ja taistelutahtoa löytyi hienosti vaikeuksien jälkeen tässä turnauksessa. Muutaman virheen jälkeen on vain kovin vaikeaa päästä takaisin hyvälle tasolle, kuvaili tuntoja kolmannessa EM-turnaksessaan pelaava kapteeni Tuomas Sammelvuo.

Luovuttamisen makua ei kapteenin mukaan pelissä saa olla tässäkään vaiheessa.

- Turnauksen kaksi viimeistä peliä on hyvä tilaisuus näyttää oikeaa osaamistamme.

Samaa painotti myös Suomen päävalmentaja Mauro Berruto.

- Haluamme vielä sanoa sanamme tässä turnauksessa, Berruto viittasi keskiviikon Serbia- ja torstain Italia-otteluihin. Näissä Suomi pelaa käytännössä sijoituksista 7-12.

- Bulgaria näytti olevansa osaava ja hyvin organisoitu joukkue. Meidän pitää säilyttää tästä peleistä löytynyeet hyvät asiat tuleviin kamppailuihin. Alku oli hyvää, mutta vaikeuksien tultua olimme hukassa, Berruto analysoi tilannetta.

Hakkuri Mikko Oivanen palasi joukkueen onnistujaksi hyökäten puolet saamistaan passeista pisteksi. Oivasen saalis oli 13 pistettä.

Suomen laitahyökkääjien tehot uupuivat Mikko Eskon vaisun passipelinkin myötä kaukana tavoitteena olevista tehoista. Antti Siltala ja Tuomas Sammelvuo tekivät molemmat kahdeksan pistettä, mutta jäivät yhteensä seitsemän miinukselle.

Keskitorjujat Matti Oivanen ja Konstantin Shumov olivat lähinnä työttömiä Pasi Hyvärisen vastaanottopelin ollessa normaalia astetta vaisumpaa (48 %). Puolustuksia Hyvärinen napsi hyvin.

Bulgarian parhaimmistoa olivat odotetusti hakkuri Vladimir Nikolov ja tykkisyöttäjä Matey Kaziyski. Myös uudet tulokkaat Viktor Yosifov ja Valentin Bratoev tekivät vaikutuksen.

Keskiviikkona Suomi kohtaa kello 20:00 vielä välierätoiveita hienoisesti elättelevän Serbian.

Suomi
Mikko Oivanen 13/+5 (hyök 13/26)
Antti Siltala 8/-5 (hyök 8/22, vo 71 %)
Tuomas Sammelvuo 8/-2 (hyök 8/21, vo 61 %)
Matti Oivanen 6/-2 (hyök 3/6, 3 torj)
Konstantin Shumov 3/-1 (hyök 2/5)
Mikko Esko 1/-4
Jukka Lehtonen 1/0
Pasi Hyvärinen (vo 48 %)
Olli-Pekka Ojansivu 0/-1
Matti Hietanen 0/0

Bulgaria
Vladimir Nikolov 17/+8 (hyök 12/27)
Matey Kaziyski 12/+5 (hyök 9/16, 2 ässää)
Hristi Tsvetanov 10/+8 (6 torj)
Viktor Yosifov 6/-5

Ässät 0-6, syöttövirheet 11-12, torjunnat 4-14, omat virheet 19-18, vastaanotto 56%- 81%, hyökkäys 42%-51%.

Bulgaria, Venäjä, Puola ja Ranska vahvimmilla

Muissa Istanbulin lohkon otteluissa Hollanti löylytti Italiaa 3-1 ja Venäjä Serbiaa samoin numeroin.

Istanbulin lohkossa Bulgaria ja Venäjä jatkavat tappioitta kohti välieriä. Hollanti omaa vielä sanansa yhden tappion joukkueena, mutta siltä vaaditaan vielä voittoja Bulgariasta sekä Serbiasta tuon tavoitteen toteuttamiseksi. Suomi ja Italia ovat jo teoriassakin poissa välieräkuvioista.

Izmirin lohkossa Saksa aiheutti Kreikalle ensimmäisen tappionsa (3-1), Puola jatkaa puhtaalla pelillä noustuaan ottelupallonkin takaa voittoon Espanjasta (3-2) ja Ranska jatkaa välieräpaikan jahtaamista kukistettuaan Slovakian 3-1.

Puola voi varmistaa jo välieräpaikkansa keskiviikkona voittaessaan Slovakian ja Ranskan kukistaessa Kreikan.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle