Pikkuhuuhkajat hävisivät Puolalle

Alle 21-vuotiaiden (1.1.1988) jalkapallomaajoukkue hävisi EM-karsinnan toisessa ottelussa tiistaina (8.9.) Puolalle maalein 2-1 (1-0). Suomen maali merkittiin Teemu Pukille toisen jakson alkuminuuteilla.

Pukille karsinnan ensimmäinen osuma

Suomi lähti Puolaa vastaan allaan 0-2-vierastappio Hollannille. Perjantaina (4.9.) pelatussa karsintaottelussa Suomella oli paikkansa, mutta isännät veivät ansaitusti nimiinsä Emmenissä pelatun ottelun.

Grodzisk Wielkopolskissa pelatun Puola-ottelun avausjaksoa hallitsi isäntämaa. Markku Kanervan valmentamaa Suomea piti kuitenkin pystyssä maalissa pelannut Lukas Hradecky, jonka erinomaiset torjunnat pitivät avausjakson maalittomana aivan loppuhetkille saakka. Kamil Glikin onnistui kuitenkin iskeä kotijoukkue johtoon vain minuutti ennen taukoa. Piast Gliwicen puolustaja onnistui erikoistilanteesta Puolan saatua vapaapotkun Ville Nikkarin rikottua vastustajaa. Puola pelasi pallon nopeasti laitaan, josta keskitys tavoitti Glikin pään maalin edestä. Hradeckylla ei ollut mahdollisuutta torjua läheltä nurkkaan suuntautunutta puskua.

Toisen jakson alussa vaihdosta sisään tullut Teemu Pukki iski Pikkuhuuhkajien ensimmäisen karsintaosuman tänä syksynä. Sevillan hyökkääjä tasoitti tilanteeksi 1-1, kun pelikello näytti 51 minuuttia. Alle 21-vuotiaiden EM-turnauksessa kesäkuussa pelannut Pukki onnistui tekemään näyttävän osuman Riku Riskin tempokuljetuksen jälkeen. TPS:n pelaajan syöttö tavoitti Pukin hyökkäysalueella, eikä karkumatkalle päässyt kotkalainen erehtynyt. Tarkka nosto Puolan maalivahdin yli tasoitti lukemiksi 1-1.

Pukin maali piti Pikkuhuuhkajat tasalukemissa kuitenkin vain viisi minuuttia ennen kuin Kamil Grosickin onnistui viedä isännät maalin johtoon ja täyteen pistepottiin. Jagiellonia Bia³ystokin laituri teki maalinsa pallonriiston ja näyttävän seinäsyötön päätteeksi. Grosicki pääsi nokikkain Hradeckyn kanssa onnistuen ohittamaan Esbjergiä edustavan maalivahdin.

Suomen onnistui saada ottelun loppuhetkillä hyvä paine Puolan kenttäpäätyyn, josta seurasi muutama maalipaikkakin. Onni ei kuitenkaan ollut myötä.

- Puola ansaitsi voittonsa, heillä oli parempi liike läpi ottelun. Onnistuimme saamaan painetta heidän päätyynsä varsinkin loppuhetkillä. Laukausten eteen löytyi aina vain puolustajan jalka tai joku muu ruumiinosa. Harmittava tappio, mutta emme hävinneet huonolle joukkueelle. Nyt puretaan näiden kahden vierasottelun anti ja tähdätään hoitamaan pisteet seuraavasta kotiottelusta, Kanerva kertoi.

Voittonsa myötä kolme ottelua pelannut Puola nousi kuuteen pisteeseen. Suomella pistesaldo on kahden kierroksen jälkeen avaamatta. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen EM-karsinta jatkuu 9.10. Helsingissä Finnair Stadiumilla ottelulla Hollantia vastaan.