Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Michael Käld jatkaa naisten maajoukkueen valmentajana.

Käld jatkaa naisten A-maajoukkueen päävalmentajana

 
Käld jatkaa naisten A-maajoukkueen päävalmentajana


Suomen Palloliitto (SPL) ja naisten A-maajoukkuetta vuodesta 2001 valmentanut Michael Käld ovat tehneet jatkosopimuksen naisten A-maajoukkueen päävalmentajan toimesta. Käld, 55, valmentaa naisten maajoukkuetta vuoden 2009 loppuun asti.

EM-projekti pakettiin

Myös muu valmennustausta jatkaa tehtävissään. Käldin sopimus on päätoiminen.

Michael Käldin johtaman, puolitoista vuotta kestäneen EM-projektin aikana kertynyttä tietotaitoa tullaan syksyn aikana hyödyntämään kotimaisen naisten jalkapallon kehittämiseksi seuraavalle tasolle osana huippujalkapallon strategiatyötä.

– Meneillään olevassa strategiatyössä kartoitetaan huippujalkapallon resursseja ja organisointia. Naisten EM-turnaus on ollut loistava tapahtuma, jonka takana on tehty paljon lajin eteen niin kotijoukkueessa kuin Palloliiton toimistollakin. Syksyn aikana tapahtuman vaikutuksia tulee arvioida eri kanteilta ja Käldin jatkosopimus palvelee tätä ajatusta hyvin, SPL:n puheenjohtaja Pekka Hämäläinen sanoi.

Suomi osallistuu syksyllä naisten MM-karsintaan, joka alkaa 19.9. Jerevanissa pelattavalla Armenia-ottelulla. Kuluvan vuoden aikana Suomi kohtaa vielä Slovenian (24.10.) ja Portugalin (28.10.) vieraissa ennen kotiottelua Armeniaa vastaan (21.11.). Naisten MM-lopputurnaus pelataan Saksassa 26.6.–17.7.2011.

Michael Käld (6.5.1954)

Valmentajaura
2001 – Naisten A-maajoukkueen päävalmentaja
2000 FC United, päävalmentaja
1998–99 NIK, miesten II-div.
1991–97 GBK, miesten III-I-div.

Saavutuksia
Naisten EM-puolivälierä 2009
Naisten EM-välierä 2005
Vuoden valmentaja Suomessa 2005
Jalkapallovalmentajien valitsema Vuoden valmentaja 2004 ja 2005

Muuta
Naisten jalkapallomaajoukkueen ensimmäinen täyspäiväinen päävalmentaja 2009
103 A-maaottelua naisten maajoukkueen päävalmentajana
Kahdeksan EM-lopputurnausottelua naisten A-maajoukkueen päävalmentajana

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle