Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kahdestoista tila Suomen EM-saalis

 
Kahdestoista tila Suomen EM-saalis


Suomen miesten lentopallomaajoukkue päätyi 12. tilalle Turkin EM-turnauksessa voitettuaan yhden ja hävittyään viisi ottelua. Viimeisessä kamppailussa torstaina Suomi hävisi Italialle 0-3 (25-27, 19-25, 25-27). Italia sijoittui turnauksessa 10. tilalle, joka on maan heikoin saavutus kisahistoriassa.

Suomen päätösottelu oli kuva koko joukkueen turnauksesta: Suomi oli hyvin mukana suurimman osan ottelusta, mutta erien ratkaisuvaiheet olivat myrkkyä.

- Tuntuu siltä, että mitä enemmän yritämme, sitä enemmän petymme. Tämä peli oli kuin kuva tästä turnauksesta. Pelasimme välillä hyvin, mutta kohta pilasimme työmme. Toivon, ettei nämä viimeiset viisi viikkoa pilaa kolmen kuukauden hienoja suorituksiamme Liberecin MM-karsinnoissa ja maailmanliigassa, päävalmentaja Mauro Berruto analysoi.

Berruto muistutti myös pelin julmuudesta tällä hetkellä suomalaisten silmin katsottuna.

- On lähes käsittämätöntä ajatella, että samoilla miehillä pelasimme niin hyvin kuin pelasimme ja nyt näin huonosti. Uskon, että Suomi on se joukkue, joka nähtiin kolmen kuukauden ajan kauden alkupuolella.

Suomen joukkueessa Olli-Pekka Ojansivu aloitti kauden ensimmäisen pelinsä seitsikossa. Hetken Mikko Oivanen tuurasi häntä, mutta pääsoin Kreikkaan PAOK.n siirtyvä Ojansivu hoiteli tehtävää. Ojansivun saalis oli 9/-2.

Toisen erän lopussa kentälle tullut Urpo Sivula oli joukkueen suurin onnistuja. Sivula paukutti kolmanteen erään peräti yhdeksän pistettä, mutta lopun kaksi virhettä ratkaisupaikkoihin sumensi hänen kokonaispanosta. Sivulan saalis oli joukkueen paras: 11/+3.

Italialta voimalyöntejä vältellyt hakkuri Mauro Gavotto oli tehokkain (17/+6).

Suomi
Urpo Sivula 11/+3 (hyök 10/19, vast.otto 88%)
Olli-Pekka Ojansivu 9/-2 (hyök 9/21)
Tuomas Sammelvuo 9/-1 (hyök 9/15, vast.otto 56%)
Matti Oivanen 7/+4
Antti Siltala 5/-5 (hyök 4/16, vast.otto 50 %)
Mikko Oivanen 4/0
Konstantin Shumov 4/-1
Pasi Hyvärinen (vast.otto 88 %)
Simo-Pekka Olli 0/0

Italia
Mauro Gavotto 17/+8 (hyök 15/26)
Simone Parodi 10/-3 (hyök 8/17)
Cristian Savani 9/+5
Andrea Sala 5/-2
Matej Cernic 4/-2

Torjunnat 4-10, ässät 4-1, syöttövirheet 16-11, vastaanotto 72%-67%, hyökkäys 47%-54%.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle