Naisten maajoukkue turnausvoittoon Puolassa

Suomen naisten salibandymaajoukkue voitti yhdeksän maan kesken käydyn Polish Open -turnauksen Puolan Zbaszynissa kaatamalla loppuottelussa Sveitsin 4-1 (1-0, 2-0, 1-1).

Maiju Merikanto laukoi Suomen avauserän puolivälissä johtoon, ja toisessa numeroiksi repesi jo 3-0 kun Anna Yli-Kojola sekä Eliisa Alanko ohittivat Sveitsin parhaana palkitun konkarimaalivahti Laura Tomatisin. Päätöserän puolivälissä Andrea Benz nostatti hetkeksi alppimaan toiveita 1-3-kavennuksellaan, mutta vain puolitoista minuuttia myöhemmin Elina Kujala niittasi loppulukemat Paula Jouhtenen syötöstä.

- Polish Openin rasitustaso sekä pallollisen pelin ja maalinteon harjoittelu palvelivat MM-projektia hyvin, Suomen kakkosvalmentaja Jari Oksanen kiitti.
- Finaali oli kovatempoinen ja kontaktitilanteita riitti. Sveitsi prässäsi kolmannen erän kovaa mutta meillä riitti malttia puolustuspeliin koko 60 minuuttia. MM-projekti etenee suunnitellusti.

Ottelu oli Suomen naisille kuudes perättäinen tappioton Sveitsiä vastaan. Päävalmentaja Matti Kaipion kaudella Suomi on kirjauttanut sveitsiläisiä vastaan kolme voittoa ja kaksi tasapeliä eikä yhtään tappiota.

Loppuottelu: Sveitsi - Suomi 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
1. erä: 10.33 Maiju Marikanto (Jenni Morottaja) 0-1.
2. erä: 34.57 Anna Yli-Kojola (Laura Kokko) 0-2, 35.31 Eliisa Alanko
(Anna Vartiainen) 0-3
3. erä: 48.22 Andrea Benz (Corin Rüttimann) 1-3, 51.07 Elina Kujala
(Paula Jouhten) 1-4,