Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten maajoukkue kohtaa Armenian

 
Naisten maajoukkue kohtaa Armenian


Naisten maajoukkue aloittaa MM-karsinnat lauantaina vierasottelulla Armeniaa vastaan. Suomi on viimeksi pelannut karsintapisteistä syyskuussa 2006. Silloin karsintojen viimeisessä ottelussa Tanska voitti Suomen 1-0 ja selviytyi MM-kisoihin. Armenia puolestaan osallistuu nyt ensimmäistä kertaa MM-karsintoihin.

Asenne mitataan

Michael Käldin valmentama naisten maajoukkue on keskiviikosta alkaen valmistautunut Jerevanissa MM-karsinta-avaukseen. EM-lopputurnauksen päättymisestä on kulunut vasta pari viikkoa, joten lauantaisessa ottelussa mitataan Suomen joukkueen vireyttä ja etenkin asennetta.

- Haetaan sitä, että meidän asenne on kohdallaan. Huomenna ei ole yhtään varaa lepsuiluun. Selvää on, että meidän täytyy pitää tempo yllä ja pelata palloa nopeasti eteenpäin, mietti Käld lähtökohtia ennalta heikompaa Armeniaa vastaan.

Suomen sijoitus FIFA:n rankingissa on 18, Armenian sijoitus on 89. Armenia on viimeksi pelannut keväällä kaksi maaottelua Viroa ja Kazakstania vastaan. Silloin tuli tappio molemmissa. Alkutilanne otteluun on siis selvä.

- Tasoero on paperilla, mutta huomenna sen pitää näkyä myös kentällä. Pelaajien pitää näyttää, että me olemme pelanneet EM-lopputurnauksessa ja Armenia ei, tähdensi Käld.

Käldin mukaan hyvä alku otteluun on myös tärkeä. Toisaalta vaikka heti alussa ei synny maalia, pitää joukkueen pelata nöyrästi, sillä kolme pistettä on se, josta pelataan.

- Viimeksi syksyllä 2005 aloitimme MM-karsinnat voitolla ja olimme taistelemassa lopputurnauspaikasta loppuun asti. Nyt on tärkeää, että sama tahti säilyy, arvioi Käld.

Olosuhteet ottelulle ovat hyvä, sillä Armenian historian ensimmäinen naisten MM-karsintaottelu pelataan Hrazdan-stadionilla, jonne mahtuu 58 000 katsojaa.

- Stadion on erittäin hieno, tosin nurmi oli vähän pitkä viimeistelyharjoituksissa perjantaina. Ottelussa syöttöjen pitää olla tarpeeksi kovia, päätti Käld.

Suomen ja Armenian kanssa samassa karsintalohkossa pelaavat Italia, Slovenia ja Portugali. Slovenia ja Portugali aloittavat myös urakkansa huomenna. Vain lohkovoittaja pääsee jatkokarsintoihin.

Armenia-Suomi lauantaina 19.9.2009 klo 17.00 (Suomen aikaa 15.00) Hrazdan-stadion, Jerevan.

Suomen avauskokoonpano julkaistaan 75 minuuttia ennen ottelun alkua.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle