Pikkuhuuhkajille niukka tappio

Suomen toisen puoliajan kiri ei riittänyt alle 21-vuotiaiden EM-karsintaottelussa Hollantia vastaan. Vieraiden avauspuolikkaalla tekemä maali riitti Finnair stadiumilla 1-0 –vierasvoittoon.

Arajuurella parhaat paikat

Heti kärkeen Hollanti otti hallinnan itselleen, mutta alkuun ei pahoja paikkoja nähty. Suomi pääsi ensimmäiseen terävään hyökkäykseen seitsemän minuutin kohdalla pallonriiston jälkeen. Toni  Kolehmainen veti 20 metristä pomppupallosta, mutta huonolla tuloksella.

Hollanti tuli 12. minuutin jälkeen vahvasti, kun Siem De Jong pujotteli rangaistusalueelle. De Jong  livautti syötön Georgino Wijnaldumille, joka puolestaan vielä selvästä vetopaikasta syötti Erik Pietersille. Suomen onneksi Paulus Arajuuri ehätti putsaamaan pallon kulmaksi. Seuranneesta kulmasta Rens van Eijden puski, mutta Kolehmainen putsasi viivalta.

Ottelun ainoa maali syntyi 24. minuutilla pienen epäonnen saattelemana. Hollannin kulmasta pallo ajautui kohti takakulmaa. Joni Kauko yritti putsata maalilinjalta, mutta purku osui päin Pietersiä, josta pallo kimposi maaliin.

Maalin jälkeen ote oli entistä selvemmin Hollannilla. Puolen tunnin kohdalla Ricky van  Wolfswinkel keskitti vasemmalta ja Wijnaldum pääsi vapaasti keskeltä puskemaan, mutta Lukas Hradecky torjui jaloilla.

Viisi minuuttia myöhemmin Diego Biseswar syötti van Wolfswinkelin läpi, mutta Hradecky piti Suomea pystyssä.

Toiselle puoliajalle juoksi täysin erilainen pikkuhuuhkajalauma. Alkuun Hollanti vielä loi painetta, mutta ottelun loppua kohden tahtipuikkoa heilutti Suomi.

Riku Riski pelasi itsensä näyttävästi ohi parista hollantilaispakista, mutta syöttö Teemu Pukille meni hieman liian pitkäksi. Vaihdosta kentälle juossut Jonne Hjelm puolestaan ampui kaukolaukauksensa vain niukasti ohi.

Suomen parhaat maalipaikat tulivat toppari Arajuurelle. Vartti ennen loppua Arajuuri voitti korkeassa pallossa Hollannin maalivahdin Tim Krulin, mutta viime tipassa puolustus ehti väliin. Erotuomarin määräämällä lisäajalla Arajuuri laukoi komean saksipotkun, mutta Krul ei antanut yllättää itseään.

Tappion myötä Suomi on edelleen ilman pinnoja karsintalohko 4:ssä. Seuraavaksi pikkuhuuhkajat kohtaavat vieraissa Liechtensteinin.