Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Litmanen valmis Wales-taistoon

 
Litmanen valmis Wales-taistoon


Suomen A-maajoukkueen nestori Jari Litmanen on valmis kohtaamaan Walesin lauantaina Helsingin Olympiastadionilla. Vaikka panos lopputurnaukseen pääsystä puuttuu, niin virtaa Litmasella ja muulla joukkueella riittää.

Selkeät lähtökohdat

- Maaotteluissa ei ole yleensäkään koskaan mitään motivointiongelmia on se sitten karsintapeli tai harjoituspeli. Aina kun maajoukkue kokoontuu ja on peli, niin sillä on panosta. Karsintapelit ovat tietenkin aina vähän erilaisia kuin karsintapelit, jotka valmistavat karsintapeleihin.

Litmanen muistuttaa, että tulevat pelit palvelevat maajoukkuetta.

- Lähtökohdat tähän lohkoon olivat selkeät, sillä lähdetään siitä että pitää olla vähintään kolmas. Siihen meillä on kaikki resurssit ja mahdollisuudet. Sitä kautta sitten mietti, että saataisiin kaadettua Venäjä ja Saksa ja sitten taistella kakkossijasta. Kaikella rehellisyydellä täytyy muistaa, että nämä kaksi maata ovat aika vahvoja eurooppalaisessa kaavassa ja jopa maailman mittapuulla. Meiltä olisi vaatinut täydellistä onnistumista ja saada heiltä enemmän pisteitä mitä tähän mennessä on saatu ja lisäksi heidän kompuroimistaan vielä jossain, mitä he eivät tehneet.

Litmasen mukaan edellinen Wales-peli oli kokonaisuudessaan paras peli mitä karsinnoissa Suomi on tähän mennessä pelannut.

- Hyökkäyksessä saimme luotua useita tilanteita kahden tehdyn maalin lisäksi ja puolustuspelissä en muista oliko heillä yhtään kunnon maalipaikkaa. Kokonaisuus toimi joukkueena erittäin hyvin. Se peli on nyt unohdettu ja on uusi peli edessä. Vähän sama tilanne kuin vuosituhannen alussa, kun kävimme siellä stadionin avausottelussa voittamassa hyvällä pelillä ja sitten vuoden 2004 karsintojen avausottelussa hävisimme kotona Walesille ja ihmettelimme miten tässä näin kävi.

- Suomalainen jalkapalloilu menee eteenpäin, kun saamme enemmän ja enemmän pelaajia ulkomaille ja kaikille pelipaikoille. Jalkapallo on joukkuepeli ja hyökkäämistä ja puolustamista ja kaikki tehdään joukkueena. Suomalainen on vain aina ollut enemmän sellainen puolustava pelaaja jolla on paremmat ominaisuudet puolustamiseen. Siihenkin, kuten kaikkiin osa-alueisiin, on muutosta tullut. Ei hyökkäyspelaaminen ole ehkä ihan niin suuri ongelma kuin annetaan ymmärtää. Se on paljon pelaajatyypeistä kiinni ja kyllä meillä ihan hyviä pelaajatyyppejä on.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle