Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikkuhuuhkajat kohtaavat Liechtensteinin tiistaina

 
Pikkuhuuhkajat kohtaavat Liechtensteinin tiistaina


Alle 21-vuotiaiden (1.1.1988) jalkapallomaajoukkue kohtaa tiistaina (13.10.) Liechtensteinin. Molemmat joukkueet ovat vielä pisteittä kuluvassa EM-karsinnassa.

Pistepotti haussa

Suomi on kohdannut karsinnassa kahdesti Hollannin ja kertaalleen Puolan. Kolme niukkaa tappiota on jättänyt Markku Kanervan valmentaman joukkueen nollakerhoon. Liechtenstein on puolestaan hävinnyt Puolalle kahdesti ja Espanjalle kertaalleen. Suomi on lohkossa toiseksi viimeinen tiistain vastustajaa paremman maalieron ansiosta.

– Perjantain (9.10.) ottelussa Hollantia vastaan olisimme ansainneet tasoitusmaalin lopussa, mutta kun ei, niin ei. Liechtensteinia vastaan meillä ei ole muuta tavoitetta kuin kolme pistettä, jonka myötä saisimme uutta vauhtia karsintaan, Markku Kanerva sanoi.

Suomi lähtee Eschenissä kello 20.00 Suomen aikaa alkavaan otteluun hieman muuttuneella ryhmällä. Hollanti-pelissä pirteästi esiintynyt Riku Riski ei matkustanut Keski-Eurooppaan jalkavamman vuoksi. Pikkuhuuhkajat on kuitenkin liikkeellä 18 pelaajan vahvuisella joukkueella, kun Ascolin Sakari Mattila kärsi pelikieltonsa Hollantia vastaan ja on taas edustuskelpoinen.

– Muutoksia kokoonpanoon tulee pakostakin. Riku (Riski) oli pirteä viime pelissä, harmi että hän ei pysty pelaamaan tiistaina. Myös Jonne Hjelmin pohkeen kunto selviää lopullisesti vasta ottelupäivänä. Joukkueessa on kuitenkin syvyyttä, joten en ole huolissani, Kanerva jatkoi.

Vaikka Liechtenstein on päästänytkin kolmessa pelissä 11 maalia, Kanerva ei tuudittaudu helppoon pistepottiin.

– Meillä on varmasti pallonhallinta, sillä Liechtensteinin prässitaso on melko matalalla. He ovat kuitenkin vaarallisia vastahyökkäyksissä. Espanjan topparit olivat vaikeuksissa Andreas Christelin ja Simon Birkerin kanssa. Molemmat ovat nopeita hyökkääjiä, joille Liechtenstein pyrkii pelaamaan riistojen jälkeen. Parhaat aseemme tulevat kuitenkin olemaan kärsivällisyys ja maltti.

Liechtenstein on aiemmissa otteluissa pelannut välillä jopa viiden puolustajan alakerralla. Vastahyökkäyksiin lähdettäessä laitapuolustajat lähtevät kuitenkin nousuihin, joka avaa osaltaan peliä.

- Meidän täytyy pystyä muuttamaan painopistettä laadukkailla ristipalloilla ja haastaa vastustajan puolustus murtautumalla kohti maalia. Selvää on myös, että keskitysten tulee olla laadukkaita. Liechtensteinin topparit ovat kookkaita ja he purkavat huolimattomat kaaripallot helposti pois.

Suomen ja Liechtensteinin välisen ottelun lisäksi tiistaina pelaavat vastakkain lohkoa johtava Puola ja Hollanti.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle