Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Baxter: Kokoonpanoa ei ollut syytä pitää salassa

 
Baxter: Kokoonpanoa ei ollut syytä pitää salassa


Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter julkaisi Huuhkajien kokoonpanon poikkeuksellisesti jo ottelua edeltävänä päivänä. Suomi kohtaa Saksan keskiviikkoiltana Hampurissa.

Kokemusta ja nuoruutta

- Mielestäni ei ole järkeä pitää kokoonpanoa enää salassa. Meillä on käytännössä jo Saksan kokoonpano enkä usko, että heitä kiinnostaa ketä me laitamme kentälle, he vain haluavat voittaa pelin, Baxter totesi.

Baxter huomauttaa, että Huuhkajien suurimmat muutokset koskevat puolustuslinjaa.

- Aiomme kokeilla Markus Heikkistä yhdessä Samin (Hyypiä) kanssa keskuspuolustuksessa. Voisi olla hieman liian kova pala heittää jälleen yksi nuori kaveri lisää puolustusnelikkoon Saksan kaltaista joukkuetta vastaan, joka voitti juuri Moskovassa Venäjän huippupelillä. Jossain vaiheessa tosin saatamme siirtää Markuksen keskikentälle ja tuoda jonkun toisen tilalle. Se riippuu tietenkin siitä miten peli menee, Baxter tuumi.
 
Veli Lampi on oikea puolustaja ja Niklas Moisander vasen.

- Oli puhetta, että Niklas siirrettäisiin keskelle, mutta se ei olisi mielestäni reilua, sillä hän on tehnyt paljon töitä saadakseen jalan oven väliin. Hänellä on hyvä peli allaan Walesia vastaan ja hän varmasti odottaa Saksa-ottelua. Mielestäni on vain reilua, että hän löytää hyvän rytmin samalla paikalla. Pelin aikana tosin saatamme tehdä jotain muutoksia, Baxter jatkoi.

Tim Sparvilla ja Roman Eremenkolla on iso haaste edessään keskikentän keskustassa.

- He ovat varsin kokemattomia Michael Ballackin kaltaisiin verrattuna. Kasper (Hämäläinen) pelaa oikealla ja Roni (Porokara) oikealla. Mielestäni he ansaitsevat uuden näyttömahdollisuuden. Jos olemme päättäneet antaa nuoremmille mahdollisuuden, en voi panikoida ja heittää kentälle heti kokeneempia pelaajia. Otamme tästä ottelusta kaiken hyvän ja huonon palautteen.

Jari Litmanen aloittaa Jonatan Johanssonin takana.

- Olemme miettineet sitä miten saisimme ehkä yhdelle nuorelle lisää kokemusta, niin jossain vaiheessa saatamme siirtää Kapen keskelle ja antaa nuorelle mahdollisuuden laidalle.

Baxterin mukaan reagointi pelissä on ensisijaisen tärkeää.

- Jos olemme puoliajalla 0-3 häviöllä, niin emme vaihda tilalle 16-vuotiasta maalivahtia, koska peli saattaisi musertaa hänet. Teen näin kaikkien pelaajien kohdalla. Jos näen, että peli on keskikentällä aivan liian hektistä, niin en puske Kappea keskelle tekemään kaikkia päätöksiä, joihin hän ei ehkä ole vielä valmis.

- Pyrimme saamaan tästä ottelusta mahdollisimman paljon tietoa irti, joten aiomme katsoa niitä vaihtoehtoja, jotta saamme pelaajillemme kokemusta.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle