Jonatan Johansson iski Suomen ainokaisen.

Huuhkajat tasapeliin Saksan kanssa

Suomi ja Saksa päätyivät MM-karsintojen päätösottelussa Hampurissa 1-1 (0-1) tasapeliin. Suomi pelasi erinomaisesti ja Jonatan Johansson vei Suomen johtoon jo 11. minuutilla. Saksa tuli kuitenkin tasoihin hieman onnekkaastikin 90. minuutilla Lukas Podolskin toimesta.

Erinomaista peliä

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä Saksan ehkä hieman hallitessa palloa. Suomi kutienkin pelasi vahvasti ja syöttöpeli kulki mainiosti.

Ensimmäinen tekopaikka nähtiin 11. minuutilla ja Suomi käytti sen hyväkseen. Roni Porokara haastoi vasemmalla laidalla Andreas Beckin ja keskitti keskelle. Roman Eremenko tuli palloon ja se jäi elämään Saksan maalin edustalle. Jonatan Johansson otti irtopallon haltuun reilussa viidessä metrissä ja siirsi sen muutamasta metristä verkkoon ohi Rene Adlerin.

13. minuutilla Mario Gomez tuli rangaistusalueelle sisään vasemmalta. Gomez harhautti Niklas Moisanderin ja Markus Heikkisen, mutta pallo karkasi juuri ratkaisevalla hetkellä ja Jussi Jääskeläinen poimi sen näppeihinsä.

16. minuutilla Saksa tuli vasemmalta ja Michael Ballack pääsi laukomaan reilusta 20 metristä hieman vasemmalta. Ballack tälläsi vasurillaan, mutta selvästi yli ja ohi.

Suomella oli ensimmäisen puoliajan keskivaiheilla hyvä hallintajakso. Palloa siirreltiin yhdellä kosketuksella ja pelaajat liikkuivat hyvin. 34. minuutilla Suomi lähti hyvään hyökkäykseen omalta alueelta. Palloa siirrettiin nopeasti mieheltä toiselle ja lopulta Roman Eremenko laukoi vajaasta 30 metristä, mutta Adler venytti ja torjui pallon sivuun.

Suomi esitti avausjaksolla erittäin hienoa ja ennakkoluulotonta peliä. Saksa ei juurikaan saanut tekopaikkoja ja tauolle siirryttiin ansaitussa johdossa.

Toisella puoliajalla Saksa sai peliä hallintaan sitä enemmän mitä pidemmälle peli eteni. Huippupaikat jäivät kuitenkin vähiin Suomen kurinalaisen puolustuksen edessä. Suomi hyökkäsi ajoittain myös todella terävästi, eikä todella suurta hätää ollut missään vaiheessa.

Toisen puoliajan ensimmäinen tekpopaikka avautui 49. minuutilla, kun Suomi tuli nopeaan vastaiskuun. Johansson pelasi oikealta takaviistoon Roman Eremenkolle, joka laukoi tulisesti noin 20 metristä. Adler kuitenkin venytti ja torjui. Jari Litmanen siirsi kakkospallon verkkoon, mutta oli paitsiossa ja maali hylättiin.

51. minuutilla Saksa sai kohtalaisen tekopaikan. Beck keskitti takaviistoon oikealta ja Cacau laukoi suoraan rangaistusalueen sisältä, mutta selvästi yli.

Seuraavassa hyökkäyksessä toisessa päädyssä Litmanen pääsi puskemaan takaa vapaasti, mutta pusku jäi voimattomaksi ja Adler torjui.

55. minuutilla Porokara juoksi vasemmalta läpi, haki Johanssonia kierteisellä syötöllä takatolpalta, mutta Heiko Westermann oli välissä.

Saksa sai tunnin kohdalla lisää otetta ja painetta, mutta huipputilanteita ei juurikaan syntynyt Suomen maalille. Mario Gomez pääsi muun muassa muutamaan otteeseen puskemaan vaaraillisesta paikasta, mutta oli useampaan otteeseen paitsiossa.

67. minuutilla Podolski pelasi Beckille rangaistusalueella oikealla. Beck tälläsi suoraan juoksusta, mutta Jääskeläinen torjui eteensä ja selvitti tilanteen.

75. minuutilla Phillip Lahm tuli oikealta ja kavensi keskustaan. Lahm pääsi lopulta laukomaan reilusta 20 metristä, mutta Suomen puolustuksen kautta ohi.

77. minuutilla Beck keskitti oikealta päädystä takatolpan ohi täysin vapaana ollelle Mesut Özilille. Özil otti haltuun, viritti laukaustaan ja tälläsi pallon vasemmalta noin kahdeksasta metristä pitkälle päätykatsomoon.

84. minuutilla Saksa tuli pitkällä pallolla rangaistusalueelle. Markus Heikkinen pääsi väliin ja puski pallon ilmaan. Miroslav Klose oli kuitenkin kakkospallossa ja pääsi puskemaan rankkaripilkun edestä.  Jääskeläinen kuitenkin venytti ja torjui. Heti seuraavassa tilanteessa Özil pääsi tälläämään hieman vasemmalta, mutta kova laukaus meni sivuverkkoon.

90. minuutilla Saksa tuli tasoihin hieman onnekkaastikin. Westermann laukoi kovaa 25 metristä ja Jääskeläinen torjui eteen. Özil oli kakkospallossa vasemmalla ja nosti pallon takatolpalle. Johanssonin purku epäonnistui ja Klose pääsi pelaamaan pallon maalinedustalle, josta Podolski siirsi sen verkkoon ja sinetöi loppulukemat.

Suomen Kokoonpano: Jussi Jääskeläinen, Veli Lampi, Markus Heikkinen, Sami Hyypiä, Niklas Moisander, Kasper Hämäläinen (66. Joonas Kolkka), Tim Sparv, Roman Eremenko, Ronio Porokara (72. Shefki Kuqi), Jari Litmanen (87. Ari Nyman), Jonatan Johansson.