Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomella hyvä onni lentopallon EM-kisa-arvonnoissa

 
Suomella hyvä onni lentopallon EM-kisa-arvonnoissa


Suomen lentopallomaajoukkueiden toiminnasta vastaava Antti Paananen oli suhteellisen tyytyväinen, kun seuraavien EM-kisojen karsintalohkot arvottiin lauantaina Luxemburgissa. Miesten ja naisten kisat pelataan vuonna 2011, karsinnat alkavat toukokuussa 2010.

Suomen miehet pääsivät suoraan toiselle karsintakierrokselle, mistä kisoihin pääsee suoraan kuuden lohkon voittajat. B-lohkon muut joukkueet ovat Kreikka, Latvia ja voittaja ottelusta Azerbaidzan - Iso-Britannia.

Ensin maat kohtaavat toisensa kerran 21.-23. toukokuuta Latviassa ja 28.-30 toukokuuta Kreikassa pelataan loput kolme ottelua.
- Tavoitteena on tietenkin lohkovoitto enkä halua vielä arvioida sen tarkemmin vastustajia. Sen verran voi sanoa, että arpaonni olisi voinut olla huonompikin, sanoi A-maajoukkueen päävalmentaja Mauro Berruto.

Lohkon toiseksi sijoittunut pääsee jatkokarsintoihin, jolloin vastaan tulee E-lohkon kakkonen eli joko Italia, Turkki, Valko-Venäjä tai voittaja ensimmäisen karsintakierroksen ottelusta Moldova-Romania.

Kreikan ja Italian lisäksi ensimmäisessä arvontakorissa olivat Saksa, Espanja, Hollanti ja Slovakia. Suomen lisäksi toisessa korissa olivat Slovenia, Belgia, Viro, Turkki ja Makedonia.

Suomella oli arvontaonnea kolmannen korin vastustajan suhteen, sillä samalla tasolla olivat myös ennakolta Latviaa paremmiksi arvioidut Ukraina, Montenegro ja Portugal.

Kreikka on ollut Suomelle tuttu vastustaja 2000-luvulla. Maat ovat olleet samassa EM-karsintalohkossa kolme kertaa ja aina on Kreikka ollut Suomen edellä. Kreikka murskasi Suomen unelman pääsystä EM-kisoihin 2001, 2003 ja 2005. Yhteensä kuudesta ottelusta Suomi ei voittanut ainuttakaan.

Suomi kohtasi Latvian kolme kertaa vuonna 2001. Maa ei ole 2000-luvulla selviytynyt kertaakaan EM-kisoihin. Myös Azerbaidzan ja Iso-Britannia ovat lähtökohtaisesti huomattavasti Suomen alapuolella eli rutiinisuoritus riittää kakkospaikkaan lohkossa eli jatkokarsintoihin.

Isäntämaat Itävalta ja Tshekki pääsivät suoraan kisoihin. Lisäksi ilman karsintoja kisoihin pääsivät edellisten Turkissa pelattujen EM-kisojen viisi parasta eli Puola, Ranska, Bulgaria, Venäjä ja Serbia.

Kuudentoista joukkueen kisat pelataan 9.-18. syyskuuta Itävallan pääkaupungissa Wienissä ja Innsbruckissa sekä Tshekin Liberecissä. Loppuottelu pelataan Wienissä.

Bulgaria naisten lohkon suosikki

Naisten EM-karsintalohko pelataan 21.-23.5.2010 ja 28.-30.5.2010. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Bulgaria, Kreikka ja Portugali.

- Bulgaria on suosikki. Kreikka on lyötävissä unelmapelillä, Portugalin kanssa olemme tasavahvoja, arvioi naisten maajoukkueen päävalmentaja Marko Siivonen.

Lohkon voittaja pääsee suoraan EM-kisoihin. Lohkon kakkonen pääsee jatkokarsintoihin, johon vastaan tulee kakkonen lohkosta, jossa pelaavat Belgia, Slovenia, Romania sekä voittaja ottelusta Tanska-Ruotsi.

- Näin Bulgarian EM-kisoissa eikä sillä ole mitään heikkouksia. Etenkin keskihyökkäys on vahva. Toki vielä ei ole tiedossa sitä, että jatkavatko avainpelaajat myös ensi vuonna.

- Kreikka on nousussa, etenkin yleispelaajat ovat vaarallisia. Hyvällä syötöllä heidän tehojaan voidaan pudottaa. Portugalia en tunne juuri lainkaan, Siivonen sanoi.

Omasta joukkueesta Siivonen ei osaa vielä sanoa tarkempia yksityiskohtia.

- Ensin täytyy liiton kanssa pohtia millaisia harjoitusturnauksia on mahdollisuus järjestää ennen toukokuuta. Keneltäkään pelaajalta ei ole suljettu ovea ja toivon kaikkien osallistuvan turnauksiin. EM-kisat pelataan Serbian pääkaupungissa Belgradissa sekä Monzassa Italiassa 22.9.-2.10.2011.

Nuoret Portugaliin ja Slovakiaan

Suomen poikien EM-karsintalohko pelataan 6.-11.4.2010 Portugalissa. Vastustajat ovat Kroatia, Turkki, Viro, Ukraina ja Portugali. Lohkon voittaja pääsee suoraan EM-kisoihin 2010 ja lohkon 2. ja 3. sijoittuneet pääsevät jatkokarsintoihin.

Suomen tyttöjen EM-karsintalohko pelataan 6.-11.4.2010 Slovakiassa. Vastustajat ovat Belgia, Kroatia, Slovakia, Kreikka ja Montenegro. Lohkon voittaja pääsee suoraan EM-kisoihin 2010 ja lohkon 2. ja 3. sijoittuneet pääsevät jatkokarsintoihin.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle