Tinja-Riikka Korpela piti Suomen maalin jälleen puhtaana.

Suomi kaatoi niukasti Portugalin

Naisten maajoukkue jatkaa puhtaalla pelillä MM-karsinnassa, kun se kaatoi keskiviikkona Portugalin vieraskentällä niukasti numeroin 0-1 (0-0). Ottelun ainokaisen ampui vaihdosta puoliajalla kentälle tullut Maija Saari kulmapotkusta. Suomi on voittanut nyt kaikki kolme otteluaan, eikä ole päästänyt maalin maalia.

Jännittävä loppuhuipentuma

Ensimmäisellä puoliajalla kunnon maalipaikat jäivät vähiin. Ainoa kunnon maalintekopaikka siunaantui Portugalin Ana Borgesille, joka pienestä kulmasta napautti pallon Suomen onneksi ylärimaan.

Suomi iski heti toisen puoliajan alkuun. Päävalmentaja Michael Käld oli puoliajalla ottanut Miia Niemen vaihtoon ja laittanut kentälle Maija Saaren, jolle myöhemmin puettiin sankarinviittaa päälle. 49. minuuttia oli pelikellossa, kun Saari pääsi laukomaan Anna-Kaisa Rantasen lähettämän kulman hienosti maaliin.

Varsinaista hätää ei Suomella ollut ennen ottelun loppuhetkiä.  Maalivahti Tinja-Riikka Korpela kaatoi  joukkueen kauhuksi vastaantulossaan portugalilaishyökkääjä Borgesin ja pallo vietiin pilkulle.

Hetkeä ennen kentälle astellut Sofia Vieira ampui pallon kuitenkin reilusti yli maalin ja Suomi jatkoi voittokulkuaan MM-karsinnassa.

Näin Suomi on pelannut karsinnoissa kolme peliä, ottanut yhtä monta voittoa, tehnyt kahdeksan maalia ja oma pää on pysynyt puhtaana. Paljoa tyytyväisempi ei voisi päävalmentaja Michael Käld olla.

- Karsintaan lähdettäessä tavoitteena oli yhdeksän pinnaa tämän vuoden puolella ja se on nyt jo toteutunut. Olemme hyvässä iskussa ja karsinnat ovat hyvässä mallissa, Käld iloitsi ottelun jälkeen.

- Tiesimme juuri prikulleen, miten vaikea paikka tämä on pelata. Heillä oli kotiyleisö takanaan ja näissä Etelä-Euroopan maissa on aina hyvin tiivis kuuma tunnelma. Tämä on todella hieno suoritus.

Käld myönsi kokeneensa kauhun hetkiä tuomarin viheltäessä pilliinsä rangaistuspotkun merkiksi.

- Kyllä silloin syke oli korkealla, mutta klaarasimme sen pienellä säkälläkin. Korpela psyykkasi hyvin laukojan ja se veti yli.

- Kuitenkin pitää antaa tälle suoritukselle hyvä arvosana. Tämä on ollut pitkä viikko - kaksi peliä, matkustukset päälle ja vielä pystytään näin hyvään suoritukseen. Ei voi olla kuin ylpeä pelaajista ja taustatiimistä, Käld hehkutti.

Suomella on tämän vuoden puolella vielä yksi MM-karsintaottelu, kun se kohtaa 21.11 Finnair Stadiumilla Armenian.