Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Leijonat aloittivat Karjala-turnauksen trilleriottelulla

 
Leijonat aloittivat Karjala-turnauksen trilleriottelulla


Venäjä lopulta niukasti parempi voittomaalikilpailussa

Suomi aloitti Karjala-turnauksen taistelevalla esityksellä Venäjän mahtijoukkuetta vastaan. Leijonat tulivat kaukaloon täynnä tulta ja tappuraa ja huudattivat areenan yleisöä peräti kolmeen otteeseen ottelun ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana. Maalinteon turnauksen avausottelussa aloitti voimahyökkääjä Marko Anttila, joka kuului ehdottomasti leijonajoukkueen illan onnistujaosastoon. Ennakkoluulottomasti ja kurinalaisesti kentällä esiintynyt Anttila järjesti useaan otteeseen säpinää Vasiliy Koshechkinin vartiomalle Venäjän maalille merkkauttaen illan aikana tehot 1+1. Suomen joukkueen toinen kahden pisteen mies oli Venäjällä kiekkoileva Jarkko Immonen, joka vastasi Suomen joukkueen kahdesta jälkimmäisestä osumasta.

Venäjä herää

Toisessa erässä Venäjä alkoi hiljallen saada otetta pelistä ja suomalaiset olivat ajoittain helisemässä liukkaiden venäläishyökkääjien kanssa. Avausmaalinsa hallitseva maailmanmestari runnoi väkisin pelatessaan kahden miehen ylivoimaa ja lopulta Oleg Saprykin pääsi iskemään pelivälineen sisän tyhjältä takatolpalta. Suomen peliä rasittivat toisessa erässä myös rangaistukset, joita leijonille vihellettiin yhteensä kuuden minuutin verran.

Päätöserässä Venäjä antoi oman tyylinäytteensä tehokkaasta pelistä runnomalla pelin väkisin tasoihin Danis Zariapovin ja Alexei Morozovin osumilla. Osumien lisäksi venäläiset eivät erässä juuri maalipaikoilla päässeet juhlimaan ja leijonavahti Vehaselle kirjattiinkin erässä ainostaan seitsemän torjuntaa. Maaleitta päättyneellä jatkoajalla Suomi esiintyi todella vakuuttavasti luoden lukuisia erinomaisia vyörytyksiä vastustajan maalille. Lopullinen ratkaisu nähtiin kuitenkin rangaistuslaukauskilpailussa, jossa Sergei Mozykin ja Alexei Morozov kynäilivät voiton Venäjälle. Suomen ainokaisesta maalista rangaistuslaukauskilvassa vastasi Jarkko Immonen.

"Melkein kiitettävä arvosana"

Ottelun jälkeen päävelmentaja Jukka Jalonen oli kaksijakoisissa tunnelmissa.

- Tietysti aina hävityn ottelun jälkeen päällimäisenä mielessä on harmitus, mutta ehdottomasti meidän pelissä oli tänään myös runsaasti hyvää. Avauserässä saatiin tehokkaalla viimeistelyllä luotua 3-0 -johto, vaikka ei peliä suvereenisti hallittukaan. Tuollaisen johdon luominen noinkin lyhyessä ajassa Venäjän tasoista vastustajaa vastaan ei kuitenkaan ole meille ihan arkipäivää. Toinen erä oli meiltä heikko ja jäätiin hieman siinä jopa venäläisten jyrän alle. Päätöserässä meillä oli kuitenkin paketti jälleen hyvin kasassa ja tasaviisikoin maalipaikat olivat kaiken kaikkiaan lähes tasan, Jalonen summasi ottelun kulkua.

Niukasta tappiosta huolimatta Jalonen nostii esiin ottelun onnistujia.

- Tommi Santalan johdattama kentällinen oli mielestäni pirun hyvä tänään. Hyvä yhteispeli oli oikeastaan luettavissa jo yhteisissä harjoituksessa, joista aisti, että jätkillä natsaa peli ja kemiat kohdilleen. Ketju pelasi alusta loppuun ehjää ja kurinalaista peliä, eikä valmennuksen tarvinnut lainkaan jännittää heidän ollessaan jäällä. Maalivahti Petri Vehanen oli myös erinomaisella pelipäällä ja teki monta tärkeää torjuntaa. Jos Venäjän 3-3 -osuma olisi vielä jäänyt kiinni, niin voisin antaa arvosanaksi kiitettävän.

Kesken ottelun pukusuojiin postuneen hyökkääjä Jussi Pesosen tilanteeseen päävalmentaja ei vielä osannut ottaa kantaa.

- En osaa vielä sanoa juuta, enkä jaata. Jotakin nivusperäisiä oireita hänellä on ollut aiemminkin ja nyt leikki oli pakko jättää kesken. Olisiko se viimeisin taklaus sitten hieman pahentanut vaivaa, mahdollisesti, Jalonen totesi.

Suomi jatkaa Karjala-turnausta lauantaina iltaottelulla Tsekkiä vastaan ja Venäjä kohtaa päiväottelussa Ruotsin.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle