Suomen U19-tytöt tasapeliin Sveitsin kanssa Hyvinkäällä

Suomi aloitti Hyvinkäällä pelattavan U19-tyttöjen salibandyn EuroFloorball Tour -turnauksen Sveitsiä vastaan tasapelillä. Loppunumerot olivat 6-6 (2-1, 1-2, 3-3), mutta ikäluokan hallitseva maailmanmestari Sveitsi kuittasi lisäpisteen voittamalla rangaistuslaukauskisan, jollainen käydään jokaisen ottelun päätteeksi.

Suomi piti ottelun alusta loppuun palloa enemmän ja karkasi parhaimmillaan 3-1-johtoon, kun Mirja Hietamäki lakaisi Laura Hietamäen syötön verkkoon pelikellon käytyä toista erää vasta neljä sekuntia. Hyvä ote ei kuitenkaan tuottanut enempää maaleja, ja erän lopulla Sveitsi hiipi kuin varkain tasoihin.

Kolmannessa erässä Suomi karkasi kahdesti johtoon, mutta kummallakin kerralla nukahdus omassa päässä kostautui, ja erän puolivälissä Sveitsi karkasi jopa 5-6-johtoon. Laura Hietamäki jatkoi kuitenkin Mira Wickmanin laukauksen paluupallosta tasoituksen viisi minuuttia ennen loppua. Suomi rakensi loppuminuuteille vielä hyvän pyörityksen, mutta laukaukset viuhuivat ohi Sveitsin maalin.

Kummankin joukkueen kolmen laukojan voimin käydyssä rangaistuslaukauskisassa Hanna-Mari Uimonen kiepautti Suomen ilmaveivillä johtoon, mutta kun vieraiden loput laukojat onnistuivat ja Laura Rantanen sijoitti harhautuksensa maalivahdin ja maalin välistä ohi, jäi lisäpiste Sveitsille.

- Harmittaa tyttöjen puolesta ettei hoidettu voittoa, Suomen päävalmentaja Harry Virtanen mietti.
- Paikkoja meillä oli selvästi enemmän kuin vastustajalla mutta olisi pitänyt tehdä niistä maalit.
Kakkosvalmentaja Tommi Seikkulakin näki Suomen hallinneen pallollista peliä selvästi.
- Ensimmäiset 20 minuuttia olivat meiltä loistavat, mutta toiseen erään huolellisuus ja terävyys laskivat selvästi ja vastustaja käytti omat tilaisuutensa selvästi paremmalla prosentilla. Liian monessa tilanteessa pelattiin yli hyökätessämme innokkaasti ja myös huolimattomista syötöistä aukesi Sveitsille paikkoja.
Suomen selkeä tehonyrkki oli ykköskenttä Laura Hietamäki - Mira Wickman
- Mirja Hietamäki, Viivi Lehtimäki - Sanna Roisko, joka viimeisteli kaikki sinivalkoisten osumat ja päästi omiin vain yhden.
- Muillakin viisikoilla oli kyllä paikkoja mutta viimeistely ei onnistunut, Tommi Seikkula kertoi.

Salibandya, Hyvinkää
U19-tyttöjen EuroFloorball -turnaus

Ruotsi - Tshekki 13-1 (5-0, 5-1, 3-0)

Suomi - Sveitsi 6-6 (2-1, 1-2, 3-3)
1. erä: 11.41 Fabienne Walther 0-1, 12.01 Mirja Hietamäki (Mira Wickman) 1-1, 17.08 Wickman (Sanna Roisko) 2-1.
2. erä: 20.04 Mirja Hietamäki (Laura Hietamäki) 3-1, 34.49 Ursina Hollenstein (Marianne Gämperli) 3-2, 39.55 Flurina Marti 3-3.
3. erä: 42.54 Laura Hietamäki (Wickman) 4-3, 44.51 Evelyne Ackermann (Marti) 4-4, 45.35 Laura Hietamäki 5-4, 47.13 Simone Wyss (Isabelle Fausch) 5-5, 47.39 Nina Maria Bärtschi (Ackermann) 5-6, 54.42 Laura Hietamäki (Wickman) 6-6.