Ruotsi voitti naisleijonat

Suomen naiset eivät vieläkään pystyneet ottamaan avausvoittoaan kotimaassa pelattavassa Neljän maan turnauksessa. Ruotsi otti makoisan jatkoaikavoiton Hartwall-areenalla pelatussa ottelussa maalein 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1).

Suomi oli ottelussa hieman hallitsevampi osapuoli. Ruotsin parhaana pelaajana palkittu maalivahti Kim Martin joutui huhkimaan alusta lähtien pitääkseen joukkueensa mukana pelissä, kun taas Suomen maalia vartioinut Maija Hassinen pääsi avauserän melko vähillä torjunnoilla. Maalittomassa ensimmäisessä erässä Suomi sai pelata neljä kertaa ylivoimalla, lähes minuutin ajan jopa viidellä kolmea vastaan, mutta onnistumisia siinä ei tänään tullut.

Toisessa erässä sekä voimasuhteet että maalintekotilanteet tasoittuivat. Ruotsi onnistui laukomaan kiekon Suomen maaliin vajaan kuuden peliminuutin jälkeen. Danijela Rundqvist riisti kiekon puolustukselta Suomen maaliviivan takana ja vapautti Erika Grahmin avopaikkaan. Grahm ei erehtynyt vaan sivalsi maalin edustalta lukemiksi 1-0. Suomi sen sijaan ei onnistunut hyödyntämään omia hyviä tilanteitaan ja erätauolle mentiin naapurien yhden maalin johtoasemassa.

Kolmas erä alkoi Suomen kannalta erikoisesti. Toisen erän lopussa alkanut ylivoima kääntyi liiasta innokkuudesta johtuvaksi ”väärä vaihto” – rangaistukseksi ja pian joukkue väänsi hieman yllättäen alivoimatilanteessa. Alivoimalla kaksikko Saara Tuominen-Michelle Karvinen punnersi 2-1 – hyökkäykseen ja parhaana suomalaisena tänään palkittu Tuominen onnistui viimeistelemään tasoituksen Karvisen laukauksen paluukiekosta. Erän lopulla molemmat joukkueet saivat muutamaan otteeseen harjoitella ylivoimapelinsä terävyyttä, tällä kertaa kumpikaan ei onnistunut ratkaisemaan ottelua varsinaisella peliajalla.

Jatkoaika alkoi Suomen alivoimatilanteessa, jonka taisteleva leijonajoukkue selvitti tyylikkäästi. Ruotsi pääsi jäähyn jälkeen kuitenkin uudelleen niskan päälle ja sai vyörytettyä vaarallisesti koko nelikkonsa hyökkäysalueelleen. Voittomaali syntyi ajassa 63.44 ja tämän lopullisen niitin ottelulle ohjasi Pernilla Winberg Emma Nordinin laukauksen jälkitilanteesta Elin Holmlövin toimiessa toisena syöttäjänä.

Suomi kohtaa Ruotsin uudelleen heti lauantaina Neljän maan turnauksen pronssiottelussa. Ottelu pelataan Tikkurilan Valtti-areenalla ja se alkaa kello 14.00. Loppuottelussa, joka alkaa kello 18.00, pelaavat USA ja Kanada.