Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Seppälä ui Moskovan maailmancupissa kakkoseksi

 
Seppälä ui Moskovan maailmancupissa kakkoseksi


SEPPÄLÄ AVASI MAAILMANCUPIN PALKINTOTILINSÄ

Lauantai-illan finaalit alkoivat Hanna-Maria Seppälän osalta 100 metrin vapaauinnilla. Hän paransi aamun alkueräaikaansa tasan kolme kymmenystä lukemiin 53,06, ja se riitti viidenteen sijaan. Aika on Seppälän kauden paras tähän mennessä, kun takana on kolme starttia 100 metrin vapaassa. Tanskan Jeanette Ottesen voitti kisan kauden parhaallaan 52,22. Palkintorahoille uivat myös Sarah Sjöström (52,60) ja maailmancupin naisten kokonaiskisan viime vuoden voittaja Marieke Guehrer (52,84).
- En oikein osannut odottaa mitään aikaa, joten olen kyllä tyytyväinen suoritukseeni, Seppälä kommentoi Moskovasta.

Viime viikonlopun Jyväskylän GP-uinneissa peruutuksia aiheuttanut nuhaisuus tuntuu vielä Seppälän kropassa. Antibioottikuuriakin on vielä vähän jäljellä.

- Sen kyllä huomaa viimeisellä altaanvälillä, Seppälä jatkoi.

Aamulla 100 metrin sekauinnin alkuerät voittanut Ruotsin Therese Alshammar oli jättäytynyt pois illan finaalista keskittyen 50 metrin perhosuintiin. Saman tempun hän teki Durbanin osakilpailussa kellottaen sekauinnin ME-aikansa aamun alkuerissä.
Näin Hanna-Maria Seppälä starttasi finaaliin ennakkosuosikkina aamun toiseksi parhaalla ajallaan. Seppälä oli erinomaisessa vauhdissa väliaika osoitti hänen uivan ennätystahtia. Hän olikin tehdä uuden Suomen ennätyksen tultuaan maaliin ajassa 59,09, vain pari sekunnin sadasosaa taannoista Euroopan ennätysaikaansa hitaammin. Seppälä oli finaalin toinen, sillä Hollannin perhos- ja vapaauintispesialisti Hinkelien Schreuder pääsi ohi ajalla 58,88. Schreuder paransi omaa Hollannin ennätystään lähes puolella sekunnilla.
- Hän veti kyllä tosi kovaa, Seppälä kehaisi kilpailijaansa. Omaan tulokseensakin hän oli silti tyytyväinen:
- Kova aika tuli, vaikka käännös selkäuinnista rintauintiin hieman epäonnistui. Se jäi vähän vajaaksi.
Seppälä kuittasi toisesta sijastaan 1000 Yhdysvaltain dollaria palkintorahaa. Tukholman maailmancupin osakilpailussa 10.-11.11. hänellä on lajeinaan 200 ja 100 metrin vapaauinnit ja 100 metrin sekauinti.

Maailmancupfinaalit, Moskova

N 100 m VU
1) Jeanette Ottesen DEN 52.22
2) Sarah Sjostrom SWE 52.60
3) Marieke Guehrer AUS 52.84
…5) Hanna-Maria Seppälä FIN 53.06

N 100 m SKU
1) Hinkelien Schreuder NED 58.88
2) Hanna-Maria Seppälä FIN 59.09
3) Evelyn Verraszto HUN 59.84

Uimaliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle