Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen naiset kaatoivat Tshekin Hyvinkäällä

 
Suomen naiset kaatoivat Tshekin Hyvinkäällä

Suomen naisten salibandymaajoukkue otti viikonlopun avausvoittonsa Hyvinkäällä pelattavassa EuroFloorball Tour -turnauksessa kun Tshekki kaatui lukemin 3-2 (0-1, 1-0, 2-1). Maiden kaksi edellistä maaottelua olivat päättyneet tasapeliin. Sunnuntaina Suomi kohtaa turnauksen päätöspelissä Ruotsin.

Suomi hallitsi peliä alusta asti ja vyörytti hyökkäyksiään Tshekin maalille muttei onnistunut yllättämään maalivahti Jana Christianovaa. Vastustaja sen sijaan käytti yhden erän kolmesta paikastaan ja iski 2-1-ylivoimahyökkäyksestä johtomaalin. Suomen tasoituksen osui toisen erän alussa Kati Salminen, jonka nopea rannelaukaus viuhui yläkulmaan.

Kolmannessa erässä Tshekki säväytti vielä johtomaalilla, mutta heti seuraavasta hyökkäyksestä Anu Peltokangas syötti poikittain ja Karoliina Kujala laukoi etualakulmaan tasoituksen. Peli aaltoili päätöserässä vauhdilla päästä päähän. Maalinteossa onnistui kuitenkin enää Suomi, kun Mia Alen löi irtopallon maalin edestä verkkoon vajaat viisi minuuttia ennen loppua.

Suomi voitti myös ottelun jälkeisen rangaistuslaukauskisan, jonka ainoan maalin teki puolustaja Paula Jouhten.

- Anu Peltokangas syötti poikittain ja yritin laukoa, mutta palloa osui johonkin ja kohosi ilmaan. Siitä sain sen vielä huitaistua kohti maalia, Mia Alen kertasi ottelun ratkaisua.
- Tshekin maalivahti oli erittäin hyvä, isokokoinen ja vaikeasti ohitettava ja heidän puolustuksensa oli tiivis ja peitti laukaisupaikat, joita meillä aukesi etenkin puolustajille.

Suomen kakkosvalmentaja Jari Oksanen oli tyytyväinen vuoden ensimmäiseen voittoon Tshekistä, mutta löysi pelistä vielä paljon parannettavaa.
- Tekopaikkoja oli, mutta viimeistely tökki, mikä johtui etenkin huolimattomista syötöistä hyökkäysalueella. Suurin osa hyökkäyksistämme katkesi omaan huonoon syöttöön ja siinä on yksi asia, johon tullaan keskittymään vielä täällä sekä viimeistelyleirillä ennen MM-kisoja. Positiivistakin jäi silti käteen.
- Hienoa oli, että puristettiin voitto, Anni-Maija Seppänen peliajalla ja Jonna Mäkelä rankkareissa torjuivat hyvin ja rangaistuslaukauskisoissa olemme olleet hyviä. Parhaana palkittu puolustaja Laura Kokko pelasi myös erittäin hyvän pelin, Jari Oksanen kiitti.

Salibandya, Hyvinkää
Naisten Euro Floorball Tour -turnaus

Tshekki - Suomi 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)
1. erä: 17.06 Michaela Rullova (Ilona Novotna) 1-0.
2. erä: 24.58 Kati Salminen (Jenni Morottaja) 1-1.
3. erä: 43.01 Hanka Konickova (Lucie Paulovicova) 2-1, 43.10 Karoliina Kujala (Anu Peltokangas) 2-2, 55.24 Mia Alen (Peltokangas) 2-3.

Torjunnat:
Jana Christianova Tshekki 13+12+10=35,
Anni-Maija Seppänen Suomi 2+7+8=17.

Jäähyt: Suomi 0 min, Tshekki 2 min.

Erotuomarit: Jennie Fahlberg ja Caroline Gestrup, Ruotsi.

Suomi voitti rangaistuslaukauskisan 1-0.

Kokonaispisteet Suomelle 3-0.

Yleisöä: 368.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle