Ruotsi vahvempi salibandymiesten kohtaamisessa

Viime vuoden MM-loppuottelijat Suomi ja Ruotsi kohtasivat lauantaina neljän maan EFT-turnaksessa, jota pelataan Tshekin Brnossa. Ottelu päättyi ruotsalaisten vahvemman kolmannen erän ansiosta Suomen 6-8 (4-1, 0-4, 2-3) -tappioon.

Suomen paras osaaminen jäi ensimmäiseen erään, jonka se voitti 4-1. Osat vaihtuivat toisessa erässä, jossa Ruotsi iski neljä maalia, Suomen jäädessä ilman osumia. Kolmannessa erässä Kari Koskelainen toi vielä Suomen tasoihin ja Lassi Vänttinen osui kerran, mutta kun Ruotsi onnistui maalinteossa kolme kertaa loppuluvut kirjattiin sille 8-6.

- Ottelun läpivieminen ei onnistunut tänään. Pelinopeus, liikkeen kautta pelaaminen ja pelirohkeus eivät olleet sillä tasolla kuin mihin normaalipäivänä pystymme, luonnehti valmentaja Petri Kettunen ottelun taktisen annin.

Suomi voitti ensimmäisen erän 4-1, mutta sekään ei ollut Kettusen mielestä sellaista hallintaa kuin numerot osoittivat. Jatko olikin sitten vähemmän mairittelevaa peliä hallitsevan maailmanmestarin puolelta. Suomi hävisi reilun puolen tunnin jakson pelin sisällä tylysti 1-7.
- Se oli meiltä museosählyä 90-luvulta. Tönkköjaloilla mentiin ja sen mukainen lopputulos. Ei riittävän painokkaasti lähdetty ajamaan erätauolla muutosta, suomii Kettunen valmennusta.
- Lopun viisi minuuttia pelattiin 6:lla 5:ttä vastaan, mutta saatiin vain yksi maali.

Joni Niirasen viisikko selvisi Petri Kettusen mukaan kohtuuhyvin ja etenkin kahden maalin mies Kari Koskelainen sai hänen hyväksynnän.
- Kokenut kaarti ei sen sijaan ollut niin tänään niin hyvä kuin tavallisesti, Kettunen muotoilee.

Jokaisen ottelun jälkeen käytävän rangaistuslaukauskisan ja siitä saatavan lisäpisteen voitti Suomi. Turnauksen kokonaisvoitto on vielä avoin. Vaikka Ruotsi on voittanut kaksi peliään, on se hävinnyt kummankin rl-kisan. Pisteitä Ruotsilla on neljä, Tshekillä ja Suomella kolme, sekä Sveitsillä kaksi.

Sunnuntaina Suomi kohtaa Tshekin klo 17. Ruotsin ja Sveitsin ottelu alkaa klo 20.

7.11. 2009 Miehet: Suomi - Ruotsi 6-8 (4-1, 0-4, 2-3)
1. erä: 1.32 Peter Fischerström (Karl-Johan Nilsson) 0-1, 6.09 Hannes Öhman (Rickie Hyvärinen) 1-1, 6.34 Kari Koskelainen (Jussi Kosola) 2-1, 8.27 Mika Kohonen (Hyvärinen) 3-1 yv, 11.24 Patrik Wardi (Lasse Riitesuo) 4-1.

2. erä: 21.04 Rasmus Sundstedt (Mattias Samuelsson) 4-2 yv, 33.45 Alexander Egebrant (Fredrik Djurling) 4-3, 34.54 Patrik Hagberg 4-4, 38.54 Nilsson 4-5 yv.

3. erä: 45.11 Koskelainen (Juha Kivilehto) 5-5, 45.19 Sundstedt (Mattias Wallgren) 5-6, 52.22 Djurling (Nilsson) 5-7 yv, 54.16 Sundstedt (Hagberg) 5-8, 58.06 Lauri Kapanen (Lassi Vänttinen) 6-8 im.

Rl-kisa: Suomi 2, Ruotsi 1