Suomen naiset taipuivat Ruotsille päätöserässä

Suomen naisten salibandymaajoukkue sijoittui viikonloppuna Hyvinkäällä neljän maan pelatussa EuroFloorball Tour -turnauksessa kolmanneksi hävittyään illan päätösottelussa Ruotsille 2-6 (0-1, 2-1, 0-4). Turnauksen voitti Ruotsi ja toiseksi sijoittui Sveitsi. Tshekki oli neljäs. Kuukauden päästä on vuorossa naisten MM-turnaus Ruotsin Västeråsissa.

Emelie Lindström laukoi ylivoimahyökkäyksestä Ruotsin johtoon jo avausvaihdossa, mutta sen jälkeen Suomi kykeni sulkemaan oman maalinedustansa Ruotsin jatkuvasta hallinnasta huolimatta. Tasoitus nähtiin toisen erän alussa, kun Heli Suoreijus otti taitavasti alas puolustajan korkean syötön ja tarjoili poikittain Tiia Ukkoselle, joka laukoi asettelematta. Hermine Dahlerus vei siirretyn rangaistuksen aikana Ruotsin uudelleen johtoon, mutta Tiia Ukkonen tasoitti vielä kerran. Hän taisteli pallon oikeassa laidassa itselleen ja kiskaisi nopean kääntölaukauksen yläkulmaan.

Suomi sinnitteli tasoissa melkein päätöserän puoliväliin, mutta sitten voitto karkasi käsistä puolessatoista minuutissa Ruotsin korkean prässin tuottaessa tulosta. Victoria Wikström väänsi pallon Jenni Morottajalta ja nousi maalille viimeistelemään 2-3, ja heti aloituksen jälkeen Hermine Dahlerus yllätti Jonna Mäkelän matalalla kaukolaukauksella. Kun vielä Victoria Wikström katkaisi Laura Kokon epäonnistuneen avaussyötön ja sipaisi maalin kulmalta 2-5 Jonna Mäkelän ehtimättä edes pudottautua torjunta-asentoon, peli oli selvä. Ruotsin viimeisen osuman nosti tyhjiin Hermine Dahlerus Suomen yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia.

Suomi sai pientä lohtua voittamalla ottelun päätteeksi käydyn rangaistuslaukauskisan, jossa kapteeni Paula Jouhtenen patenttiharhautus puri jo kolmannen kerran kolmessa ottelussa.

- Ruotsi iski ratkaisumaalit pallonmenetyksistä ja tuon tasoinen vastustaja rankaisee virheistä nopeasti, Suomen päävalmentaja Matti Kaipio tiivisti mustat minuutit.
- Meillä oli vielä pallollisessa pelissä liikaa huolimattomuutta. Ruotsi pyöritti tänään peliä, mutta aika pitkään pystyttiin ohjaamaan heidän hyökkäyksensä pois maalin edestä laidoille ja Jonna Mäkelä maalissa hoiti loput.
MM-kisoihin on kuukausi, ja Suomi niissä on Sveitsin sekä Tshekin ohella yksi Ruotsin haastajista.
- Tähän peliin tuskin kukaan joukkueessa on tyytyväinen, mutta edelleen ollaan kisassa mukana. Nyt on pistettävä kisoihin mennessä oma pallollinen peli kuntoon ja hiottava erikoistilanteet, päävalmentaja linjasi.

Turnauksessa valittiin myös tähdistökentällinen, johon Suomen
joukkueesta arvostettiin puolustaja Laura Kokko.

Suomi - Ruotsi 2-6 (0-1, 2-1, 0-4)

1. erä: 0.33 Emelie Lindström (Hermine Dahlerus) 0-1.
2. erä: 23.07 Tiia Ukkonen (Heli Suoreijus) 1-1, 31.05 Hermine Dahlerus (Anna Wijk) 1-2, 38.17 Ukkonen 2-2.
3. erä: 48.06 Victoria Wikström (Krolina Widar) 2-3, 48.18 Dahlerus (Anna Renström) 2-4, 49.37 Wikström 2-5, 59.59 Dahlerus (Lindström) 2-6 tm.

Torjunnat:
Jonna Mäkelä Suomi 10+15+11=36,
Hanna Pettersson Ruotsi 6+3+10=19.

Suomi voitti rangaistuslaukauskisan 1-0.

Kokonaispisteet: Ruotsi 2, Suomi 1.

Jäähyt: Suomi 2 min, Ruotsi 2x2 min.
Erotuomarit: Martins Gross ja Martins Larinovs, Latvia.
Yleisöä: 480.

Suomen parhaana palkittiin Tiia Ukkonen.

Turnauksen lopputilanne: 1. Ruotsi 7 pistettä, 2. Sveitsi 5 3.Suomi 5 4. Tshekki 1. Jokaisessa ottelussa jaettiin voitosta kaksi, tasapelistä yksi ja rangaistuslaukauskisan voitosta yksi piste.