Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi murskasi Ruotsin 7-0

 
Suomi murskasi Ruotsin 7-0


Leijonilta murskavoitto lahjaksi kaikille suomalaisisille

Ottelu ottelulta peliään tiiviimmäksi ja yhtenäisemmäksi hionut leijonalauma oli täysin pitelemätön sunnuntain hegemoniakamppailussa. Suomi luisteli kaukaloon äärimmäisen sisukkaana ja aloitti ottelun latomalla avauserässä kiekon kahdesti ruotsalaisvahti Stefan Livin selän taakse. Vielä toisen erän alkuun asti Ruotsi jaksoi rimpuilla ottelussa mukana, mutta erän aikana suomalaiset tyrmäsivät keltapaidat viimeistelemällä peräti viisi maalia vastustajan nollaa vastaan.

- Luulen, että Ruotsin selkärangasta kuului naksahdus siinä 3-0 -maalin kohdalla. Ruotsilla oli ylivoimalla selkeästi oma etsikkoaikansa, mutta sitten me pääsimme kuin varkain maalintekoon. Jos Ruotsi olisi ylivoimalla pystynyt kaventamaan ottelun, olisi pelistä voinut tulla täysin erilainen, leijonapäävalmentaja Jukka Jalonen arvioi.

Samalla kun leijonat vyöryttivät kerta toisensa jälkeen vaarallisia hyökkäyksiä Ruotsin päätyyn, joutuivat keltapaidat rikkovaan rooliin ja se kostutui lukuisina jäähyinä. Osa rangaistuksiin johtaneista tilanteista oli seurausta raivokkaista yrityksistä pysäyttää energinen leijonamiehistö, mutta mukaan mahtui myös selviä turhautumisjäähyjä. Lopulta Suomi rakensi suurinumeroisen voittonsa juuri erikoistilanteista. Leijonakapteeni Ville Peltosen laukoman alivoimaosuman lisäksi Suomi rankaisi verivihollistaan Ruotsia kaiken kaikkiaan kolmella ylivoimamaalilla. Turnauksen parhaan ottelunsa sunnuntaina taistelleen Ville Peltosen (2+3) lisäksi Ruotsin kaadossa erityisesti ansioitui myös erinomaisesti pelannut Jarkko Immonen (2+0).

Kun Suomi oli takonut toisen erän aikana taululle 7-0-johtolukemat, ei Ruotsi enää pystynyt todellisuudessa horjuttamaan Suomen pelinhallintaa. Päätöserässä leijonat keskittyivät pelaamaan tiiviisti viisikkona ja kruunupuserot pysyivät poissa parhaimmilta tekopaikoilta.

Suomalaisille tunnustusta

Turnauksen direktoraatin valitsema parhaiden pelaajien lista oli suomalaisittain mieluisaa luettavaa. Parhaaksi puolustajaksi valittiin turnauksessa varmoilla otteillaan loistanut Petri Vehanen ja parhaan puolustajan titteli meni ansaitusti Lasse Kukkoselle. Koko turnaksen parhaat pisteet onnistui puolestaan nakuttamaan leijonahyökkääjä Jarkko Immonen (4+1).

Sekä direktoraatin, että lehdistön ykkösmaalivahtina palkittu Vehanen piti turnausta kaikkiaan onnistuneena suorituksena.

- Peli peliltä onnistuimme nostamaan tasoamme ja tänään peli oli jo aika hyvin hallussa. Turnauksen alussa kesti hieman niin sanotusti kasvaa yhteen, mutta kyllä jokainen osa-alue muuttui paremmaksi ja tiiviimmäksi sitä mukaa, kuin turnaus meni eteenpäin. Maalivahdin osa on ehkä kaikista pelaajista tavallaan haavoittuvin, eli ei ole helppoa pelata hyvin jos edessä ei ole hyvää puolustusta. Tässä joukkueessa puolustajat ansaitsevat kyllä kiitoksen, sillä hyvän oman pään pelaamisen ansiosta myös minun oli helpompi torjua, Vehanen summasi.

Moskova siintää edessä

Ruotsi-voitosta tyytyväinen leijonaluotsi Jukka Jalonen ei vielä tuoreeltaan turnauksen jälkeen halunnut ottaa kantaa edessä häämöttäviin Vancouverin valintoihin.

- Nousujohteinen turnaus takana, jossa koko ajan parannettiin omaa peliämme. Tänään esimerkiksi puolustettiin tiiviisti viidellä miehellä ja hyökättiin aggressiivisen nälkäisesti. Sitä kautta saatiin pakotettua Ruotsi ottamaan jäähyjä ja pystyttiin ratkaisemaan peli jo aika alkuvaiheissa. Onnistujia ja hyviä esityksiä oli joukkueessa runsaasti turnauksen aikana, Marko Antila ja Leo Komarov nousevat nyt ensimmäisinä mieleen. Olympiavalintoja ajatellen täytyy kuitenkin sulatella rauhassa tämä turnaus ja nämä suoritukset ensin valmennusjohdon kanssa alta pois ja katsoa sitten eteenpäin. Pelaajilla on kuitenkin vielä edessä näytöt sekä seurajoukkueissa, että Moskovan turnauksessa, Jalonen arvioi.

Turnauksessa toiselle sijalle leijonaryhmän luotsannt Jalonen antoi lehdistön ja direktoraatin tapaan kiitosta suojatilleen Petri Vehaselle.

- Varmaan kaikki meistä valmennusjohdon edustajista ja ehkä pelaajistakin miettin Vehasen nollapelä ottelun kolmannessa erässä. Tietenkään sitä ei voinut kukaan sanoa ääneen pelin tiimellyksessä, koska silloin punalamppu syttyy välittömästi. Jonkin verran jouduin kuitenkin miettimään joukkueen peluutusta, sillä halusin tietysti Petrille nollan. Maalivahdin nollapelin vaaditaan aina sekä taitoa, että onnea ja tänään meillä oli molempia, Jalonen taustoitti.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle