Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vuoden 2012 yleisurheilun EM-kilpailut järjestetään Helsingissä

 
Vuoden 2012 yleisurheilun EM-kilpailut järjestetään Helsingissä


Euroopan Yleisurheiluliiton (EA) hallitus on tänään päättänyt myöntää vuoden 2012 yleisurheilun EM-kilpailut järjestettäväksi Suomeen. Kisojen järjestäjinä toimivat Suomen Urheiluliitto ja Helsingin Kaupunki.

-Olemme työskennelleet määrätietoisesti viime keväästä lähtien saadaksemme suomalaiselle yleisölle ja kärkiurheilijoillemme mahdollisuuden kokea kansainvälinen urheilun huipputapahtuma Helsingissä. Tämänpäiväinen päätös on ilouutinen suomalaiselle urheiluväelle ja lisäksi pienimuotoinen lottovoitto veronmaksajille, sillä tapahtuma tuo Suomeen yli 10 miljoonan euron verotuoton ja sen työllisyysvaikutukset ovat yli 500 henkilötyövuotta, toteaa SUL:n puheenjohtaja Antti Pihlakoski.

Vuosi 2012 on tiivis urheiluvuosi, johon mahtuu useita urheilun suurtapahtumia. Yleisurheilun EM-kilpailuille tehdään kesän yleisurheilukalenterissa tilaa siten, että kyseisenä vuonna ei järjestetä lainkaan perinteisesti samaan ajankohtaan osuvia Euroopan joukkuemestaruuskilpailuita.

Euroopan Yleisurheiluliitto on etsinyt vuoden 2012 EM-kisajärjestäjää keskustelemalla järjestelyoikeuksista useiden ehdokkaiden kanssa.  Neuvotteluissa edukseen esiintynyt Helsinki nousi hakuprosessin aikana selkeästi vahvimmaksi järjestäjäehdokkaaksi. Eurooppa siirtyy viimeisenä maanosana kahden vuoden välein järjestettävien mestaruuskisojen rytmiin, ja uuden aikakauden ensimmäiset mestaruuskilpailut käydään Helsingissä 27.6.-1.7.2012.

-SUL haluaa olla edelläkävijä uusien avausten tekijänä. Tulemme järjestämään hienot kisat vahvassa yhteistyössä Helsingin Kaupungin kanssa. Haluan kiittää erityisesti urheiluministeri Stefan Wallinia ja kaupunginjohtaja Jussi Pajusta siitä, että kisat saatiin Helsinkiin. Taloudellisen vastuun tapahtumasta kantaa Suomen Urheiluliitto, jolle EM-kilpailujen tärkein ulottuvuus tulee olemaan sen antama lisäarvo seuratoiminnan aktivoimiselle ja lajin näkyvyydelle, Pihlakoski sanoo.

Barcelonan päätöskokouksessa esiintyneeseen Suomen hakukomiteaan kuuluivat SUL:n puheenjohtaja Antti Pihlakoski, SUL:n toimitusjohtaja Kari Saarinen, SUL:n kansainvälisen valiokunnan puheenjohtaja Mikko Vanni, Helsingin Kaupungin elinkeinojohtaja Eero Holstila, Olympiastadionin toimitusjohtaja Maija Innanen ja urheilijaedustaja, keihäänheittäjä Mikaela Ingberg. Kolminkertainen arvokisamitalisti ja Euroopan Yleisurheiluliiton urheilijavaliokunnan puheenjohtaja Ingberg ei salaillut riemuaan päätöksen tultua julki.

-Aivan upea päätös. Olen heittänyt kotiyleisön edessä EM-kilpailuissa 1994 ja MM-kilpailuissa 2005, eikä urheilija voi oikeastaan uraltaan enempää toivoa kuin että saisi esiintyä täydelle kotikatsomolle arvokilpailuissa. Muistiin jääneissä fiiliksissä kotikisat nousevat aivan arvokisamitalien voittamisen tasolle, Ingberg iloitsee.

Yleisurheilun EM-kilpailut vastaavat kokoluokaltaan kutakuinkin hiihdon MM-kilpailuja ja kansainväliseltä näkyvyydeltään lähes talviolympialaisia. Kisoihin tulee osallistumaan 50 maata ja yli 1200 urheilijaa ja kisajärjestelyihin tarvitaan lähes 2000 vapaaehtoistyöntekijää. Kisat keräävät television ääreen noin 300 - 400 miljoonaa katselijaa yli 40 maassa. Kisoihin liittyvä televisiointisopimus on vielä auki, ja TV-oikeuden omistava Euroopan Yleisurheiluliitto käy asiasta neuvotteluja lähinnä Euroopan Yleisradioyhtiö EBU:n kanssa.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle