Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikkarainen mc-finaalin seitsemäs

 
Pikkarainen mc-finaalin seitsemäs


Pikkarainen kohensi sijoitustaan mc-finaalissa

Uinnin maailmancupin neljäs osakilpailu uitiin viikonloppuna Berliinissä. Toisena kisapäivänä Emilia Pikkarainen kellotti kymmenennen Suomen ennätyksensä uimalla maailmancup-finaaliin 200 metrin perhosessa.

Emilia Pikkarainen oli hereillä sunnuntaiaamuna Berliinin maailmancup-uinneissa. 200 metrin perhosen alkueristä kahdeksantena jatkoon selviytynyt 17-vuotias romutti oman SE-aikansa tuloksella 2:09,36. Parannusta tammikuiseen SM-uintien ennätysaikaan tuli peräti 1,52 sekuntia.
- Se oli mun kymmenes Suomen ennätys, uinti tuntui tosi hyvältä, Pikkarainen tuuletti. Aamun taktiikkana oli rauhallinen aloitus, ja illaksi ruuvia käännettiin kireämmälle, jotta aloitusvauhti olisi ollut finaalin vauhtia vastaavaa. Kärjen vauhti olikin illalla huimaa, sillä Kiinan Zige Liu ui ME-aikaan tuloksella 2:00,78. Kova vauhti ei Pikkaraista kuitenkaan huimannut, hän ui finaalin seitsemänneksi ajalla 2:10,13.
- Ei siinä muiden menoa huomannut kun uin kasiradalla, pääasia oli, että pystyin finaalissa nostamaan sijoitusta yhdellä pykälällä, ehdottomasti olen tyytyväinen, Pikkarainen kertoi. Finaalin toiseksi parhaaksi eurooppalaiseksi perhostellut Pikkarainen ei ole vielä varma uiko 200 metrin perhosta joulukuun EM-uinneissa Istanbulissa.
- Täytyy vielä vähän miettiä, Istanbulissa samassa jaksossa on myös 200 metrin sekauinti, jompikumpi pitää valita, Vantaan Vesikkoja edustava Pikkarainen sanoi.

N 200 m PU finaali
1) Zige Liu CHN 2:00.78 WR
2) Mandy Loots RSA 2:04.48
3) Micha Ostergaard DEN 2:04.98
4) Yui Miyamoto JPN 2:06.46
5) Lan Liu CHN 2:08.28
6) Jasmine Tosky USA 2:08.80
7) Emilia Pikkarainen FIN 2:10.13
8) Franziska Hentke GER 2:10.85

Berliinin osakilpailussa joukkueenjohtajana toiminut Marko Malvela oli tyytyväinen suomalaisten esitykseen.
- Kiitettävä arvosana uimareillemme. Tässä on ollut alla Jyväskylän GP:t ja Tukholman maailmancup, silti joukkue teki ainakin 80-prosenttisesti hyviä uinteja, kirkkaimpana tietysti Emilian SE ja finaalipaikka, Malvela summasi Berliinistä.
- Ja fiilishän täällä on ollut ihan huikea, taso on ollut kova ja maailmanennätyksiä on ropissut, hän lisäsi.
Samalla kun Malvela kiitti toimivaa joukkuettaan, hän kertoi tarkkailleensa maailmancupin tasoa ja maailman tähtiuimareiden tahtotilaa.
- Kyllä lähes kaikki, oikeastaan kaikki muut paitsi Phelps, käyttävät vielä näitä teknisiä kokovartalopukuja. Ja ymmärtäähän sen, kaikki haluavat olla samalla viivalla, hän raportoi. Maailmancupin viides ja viimeinen osakilpailu uidaan 21.-22. marraskuuta Singaporessa. Lyhyen radan EM-uinnit ovat vuorossa 10.-13. joulukuuta Istanbulissa.

Suomen Uimaliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle