Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maastohiihtäjät valmiina maailmancupin avaukseen Norjan Beitostölenissä

 
Maastohiihtäjät valmiina maailmancupin avaukseen Norjan Beitostölenissä

Suomalaishiihtäjät ovat valmiina maastohiihdon maailmancupin avaukseen, joka hiihdetään viikonloppuna Norjan Beitostölenissä. Maajoukkueen nais- ja mieshiihtäjät odottavat hieman jännittyneinä ensimmäistä virallista kosketusta maailman hiihtokärjen vauhtiin. Naisten hiihtomatkana lauantaina on 10 km vapaalla hiihtotavalla ja miesten matkana 15 kilometriä samoin vapaalla hiihtotavalla.

- Hiihtäjät ovat odottavalla kannalla ja hiukan jännittyneitäkin ennen lauantain kilpailuja. Olympiavuosi tuo oman lisämausteensa alkukauteenkin. Olemme valmiina kohtaamaan muiden maiden hiihtäjät, maajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalen sanoi.

Avausviikonlopun suhteen odotukset ovat luonnollisesti vielä varsin avoimia. Viime kauden menestys luo omia odotuksiaan ja päävalmentaja Dalen on saanut jakaa haastatteluja kansainväliselle medialle tiivillä tahdilla.

- Olen erittäin iloinen, jos taistelemme sijoituksista palkintokorokkeella jossakin viikonlopun kilpailuista. Katson avoimin mielin joukkueen suoritusta ja launantain jälkeen olemme viisaampia, Dalen suostuu sanomaan.

Dalenin mukaan norjalaiset satsaavat kotiladuillleen ja suomalaisten lisäsatsaus on odotettavissa viikon kuluttua Kuusamon Rukan maailmancupissa.

- Odotan keskivertosuorituksia suurimmalta osalta täällä Norjassa ja Kuusamon suhteen odotan sitten jo korkeampaa profiilia, Dalen summaa.

Norjalaisten lisäksi Dalen pitää ranskalaismiehiä yllätysvalmiina. Ranskalaiset ovat leireilleet pitkään korkealla ja tulosta yleensä syntyy tämän jälkeen.

Keliosuhteet Beitostölenissa ovat erinomaiset ja lunta on runsaasti. Lauantain keliennuste on nollan molemmin puolin.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle