Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Huuhkajat EM-arvonnan kolmoskoriin

 
Huuhkajat EM-arvonnan kolmoskoriin

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on julkistanut lopullisen rankinglistansa, jonka pohjalta suoritetaan vuoden 2012 EM-lopputurnauksen karsintalohkojen arvonta. Suomi sijoittuu arvonnassa kolmanteen koriin.

Sijalla 22.

UEFA on muuttanut hiukan ranking-systeemiään aiemmasta ja rankingpisteet muodostuvat kolmesta edellisestä arvoturnauksesta karsintoineen. Pisteistä 40 prosenttia tulee vuoden 2010 MM-karsintojen perusteella, samoin 40 prosenttia vuoden 2008 EM-karsintojen ja lopputurnauksen perusteella sekä 20 prosenttia vuoden 2006 MM-karsintojen ja lopputurnauksen perusteella.

Arvonnassa vuoden 2012 EM-lopputurnauksen isäntämaat Puola ja Ukraina saavat automaattisen paikan lopputurnaukseen ja loput 51 UEFAn 53 jäsenmaasta sijoitetaan arvontakoreihin rankingin perusteella. Tämän jälkeen arvotaan yhdeksän karsintalohkoa, joista kuudessa on kuusi maata ja kolmessa viisi.

Rankinglistan ykkösenä on Espanja ja ykköskorissa ovat myös Huuhkajien edellisistä MM-karsintavastustajista sekä Saksa että venäjä. Suomi on rankingissa sijalla 22. ja arvontaa ajatellen sijalla 21., sillä yläpuolelta putoaa pois isäntämaa Ukraina. Näin Suomi jää niukasti kolmanteen arvontakoriin.

Suomen alapuolella rankingissa ovat Englantia lukuun ottamatta kaikki Brittein saarten maajoukkueet, kuten myös toinen vuoden 2012 isäntämaa Puola. MM-lopputurnaukseen tiensä raivannut Slovenia on niin ikään Huuhkajien takana ja putoaa jopa neljänteen arvontakoriin. Pohjoismaista Ruotsi ja Tanska ovat Huuhkajia ylempänä, mutta Norja, Islanti ja Färsaaret alempana. Koko UEFAn ranking löytyy UEFAn verkkosivuilta.

EM-karsintalohkot arvotaan 7.2.2010 Varsovassa.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle