Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisnaiset avasivat maailmancupin hyvin Beitostölenissä

 
Suomalaisnaiset avasivat maailmancupin hyvin Beitostölenissä

Maastohiihdon maailmacupin avaus sujui suomalaisnaisilta hyvin Norjan Beitostölenissä. Parhaiten vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä onnistuivat kuudenneksi hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen ja yhdeksänneksi sijoittunut Aino-Kaisa Saarinen. Myös Virpi Kuitusen 16. sija lupaa hyvää. Tukkoista hiihtoaan valitelleet Riikka Sarasoja (54:s) ja Pirjo Muranen (60:s) jäivät kaus kärjestä. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Norjan Maarit Björgen.

Riitta-Liisa Roponen aloitti kilpailun vauhdikkaasti ja oli vielä 7,5 kilometrin kohdalla neljäntenä. Lopussa hänen vauhtinsa hiipui sen verran, että sijoitus putosi kaksi sijaa. Roponen ehti maaliiin juuri ennen minuutin hänen peräänsä startannutta Björgeniä. Kaksikon ero 56,2 sekuntia norjalaisen eduksi.

-Ihan ok hiihto, vaikka ero kärkeen oli kyllä hirveä. Muista sijoista oli sitten tasaisempi taistelu. Ladulla oli pahoja jääpaikkoja ja sitten välillä lumitöyräitä. Kisajännitystä oli melkoisesti, mutta jotenkin sain sitä nyt hillittyä, Roponen sanoi iloisena.

Hyvällä tuulella oli myös Saarinen, joka on toipunut viikon aikana harjoitusleirin rasituksista.

- Tämä oli ihan hyvä kisa ja varsinkin ensimmäinen vitosen lenkki sujui. Sitten tekniikka sekosi ja meno oli sellaista sähläystä. Viikolla olin vielä aivan puhki leiristä, mutta viime yön 11 tunnin yöunet palauttivat voimat. Viime päivät olen levännyt syönyt. Nyt uudestaan samanlaiset unet ja eiköhän viestissä suksi kulje, Saarinen selvitti innoissaan.

Virpi Kuitunen oli suhteellsen tyytyväinen omaan esitykseensä vapaan kisassa.

- Alku oli todella hankalaa ja 2 kilometrin kohdalla olin jo 18 sekuntia kärjestä. Jäinen alusta teki menosta varovaista. Toisen kierroksen otin rauhallisemmin ja sain vähän paremmin tekniikasta kiinni. Jäinen latu-ura aiheutti vanhoja tuttuja tuntemuksia selässä. Tämä ei ole päämatkani, joten siiinä mielessä ihan hyvä avaus, Kuitunen summasi.

Riikka Sarasojan ja Pirjo Murasen meno oli tukkoista ja tahmeaa. Eroa kärkeen kaksikolla kertyi kolmisen minuuttia.

- Harmi, että oma hiihto ei ollut sellaista auringonpaistetta kuin oli sää. Meno oli alusta saakka tukkoista ja yhtä puuroa. Kova tuuli tuntui nousuissa. Kropassa olo oli huonompi kuin Oloksella, Sarasoja arvioi.

- Kisa oli kaikkea muuta kuin odotin. Jo eilen treeneissä lihaksisto tuntui tukkoiselta ja sama jatkui tänään. Nyt täytyy löytää jotkut taikakalut, jolla kunnon saa esiin. En kuitenkaan ole huolissani, Muranen sanoi.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle