Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Matti Heikkinen yllätysten kisan kolmas Beitostölenissä

 
Matti Heikkinen yllätysten kisan kolmas Beitostölenissä

Miesten maailmancupin avauksessa Matti Heikkinen teki upean hiihdon ja sijoittui hienosti kolmanneksi 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Norjan Beitostölenissa lauantaina. Heikkinen nousi ensimmäistä kertaa maailmancupin palkintokorokkeelle. Muista suomalaisista Sami Jauhojärvi oli 15:s, Teemu Kattilakoski 51:s., Ville Nousiainen 60:s ja Olli Ohtonen 82.

Heikkisen edelle ehtivät Ranskan Vincent Vitoz ja kilpailun todellinen yllätysvoittaja Norjan Ronny Andre Hafsaas. Norjalainen löi Vitozin 0,2 sekunnilla. Heikkisen ero voittaja Hafsaasiin oli 6,6 sekuntia.

- Tämä oli hyvä ja vahva kauden avaus. Vapaa oli tänään rentoa ja aggressiivista eli sellaista kuin se parhaimmillaan minulla on. Meno tuntui hyvältä. Tulos osoittaa, että kesän aikana on menty eteenpäin. Tiedän oman tasoni ja kun kulkee, niin silloin hiihdetään paikasta podiumilla. Jatkon suhteen en lupaa mitään vaan teen omat hiihtoni, Heikkinen sanoi komean hiihtonsa jälkeen.

Sami Jauhojärvi oli myös tyytyväinen kauden avaukseen.

- Vapaan kisaksi hyvä suoritus ja 41 sekuntia kärkeen, kertoo siitä, että maailman kärki on lähentynyt. Suksi pelasi erinomaisesti. Olen todella ylpeä Matin hiihdosta. Mahtava juttu. Alkuviikosta oli flunssainen olo, mutta nyt tuntuu, että tauti on menossa ohi. Tästä tämä kausi lähtee hyvin liikkeelle, sanaili Jauhojärvi.

Muiden suomalaisten mieleen Beitostölenin jäinen latu-ura ei ollut.

- Tämä kisa oli omalta osaltani täysi vitsi. Nuljulla ja jäisellä ladulla ei ollut minkäänlaista sivuttaispitoa. Roikuin käsin varassa koko matkan, jalkoja en saanut käytettyä ollenkaan. Mutta en ole silti epätoivoinen, sanoi Kattilakoski.

- Oli vaikea hiihto jään päällä. Suksi lipsui sivusuunnassa alta kaiken aikaa, kun kantti ei pitänyt lainkaan. Jalat ovat aivan tukossa, kertoi Nousiainen.

- Tosi huono hiihto minulta. Harmin paikka, sillä odotin jotain aivan muuta luistelukisalta. Tänään ei toiminut mikään, totesi Ohtonen.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle