Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen naisjoukkue kolmas maailmancupin viestissä

 
Suomen naisjoukkue kolmas maailmancupin viestissä

Suomen naisten viestijoukkue Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen sijoittui kolmanneksi maailmancupin viestissä Norjan Beitostölenissä sunnuntaina. Viestin voitti Ruotsi ennen Norjaa ja Suomea.

Suomi hiihti järjestyksessä Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen. Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen.

Avausosuudella Pirjo Muranen pysyi helposti kärkryhmässä Norjan, Ruotsin ja Venäjän kanssa. Lauantaina vaisusti hiihtänyt Muranen oli kuin eri nainen viestissä.

- Ero oli kuin yöllä ja päivällä eiliseen kisaan verrattuna. Pystyin hiihtämään rennosti ja sain sopivasti peesiapua. Lopussa sain loppukiriäkin aikaan. Taktiikka toimi suunnitelman mukaan. Oli hyvä saada periinteisen kisa alle Kuusamoa ajatellen. Tämä lupaa ihan hyvää, Muranen sanoi.

Virpi Kuitunen lähti heti omille teilleen ja Norja, Ruotsi ja Venäjä jäivät. Perinteinen sujui Kuituselta vauhdikkaasti ja eroa syntyi jokaisella työnnöllä. Venäjä irtosi kakkosryhmästä toiseksi. Norjan ykkösjoukkue jäi 25 sekunnin päähän.

- Nyt oli ensiimmäinen hiihto, jossa sain hengityksen koville. Tämä oli hyvä, sillä nyt ie tarvitse Rukalla erikseen aukoa hengitystä. Lähdin heti alusta täysillä, kovimman nousun otin vähän iisimmin ja sitten päällä taas jatkoin. Siinä sitä eroa kertyi. Rukan suhteen tilanne vaikuttaa hyvältä, Kuitunen analysoi.

Kolmannella osuudella Riitta-Liisa Roponen sai huomata, että takaa nousivat Norjan Kristin Steira ja Ruotsin Anna Haag. Vaihtoon tultaessa Suomen johto oli 3,6 sekuntia Norjaan ja 4,2 sekuntia Ruotsiin.

- Oma hiihto oli rennompaa eiliseen verrattuna ja nyt pystyin jo nauttimaankin. Hyvä mieli siitä, että on kunnossa. Takaa tultiin kovempaa ja pieni lumisade helpotti heidän urakkaansa. Aino-Kaisa joutui nyt vähän pahaan paikkaan, Roponen sanoi.

Ankkuriosuudella vastakkain olivat Aino-Kaisa Saarinen, Norjan Marit Björgen ja Ruotsin Charlotta Kalla. Björgen ja Kalla ajoivat nopeasti Saarisen kantaan. Ryhmässä vauhti putosi kunnes Kalla lisäsi vauhtia ja pudotti muut kyydistään. Ruotsi voitti 16,7 sekunnin erolla Norjaan. Suomi oli kolmas 22 sekuntia Ruotsista.

- Yritin taktikoida, mutta se ei nyt onnistunut. Vielä eivät lihakset tottele sillä tavoin, että olisin pystynyt rytminvaihdokseen, jolla olisin voinut vastata Kallan iskuun. Tekniikka pysyi paremmin kasassa eiliseen verrattuna. Suunta Kuusamoon on oikea, mutta ei hiihto ole vielä valmista, Saarinen summasi.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Kuusamon Rukalla 28.-29.11.2009.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle