Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen miehille viestin neljäs sija Beitostölenissä

 
Suomen miehille viestin neljäs sija Beitostölenissä


Miesten 4 x 10 kilometrin maailmancupin viestissä Suomi sijoittui neljänneksi joukkueella Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi, Teemu Kattilakoski ja Matti Heikkinen. Viestin voitti Norja, ennen Venäjää ja Saksaa. Suomi jäi Norjalle 15,5 sekuntia.

Avausosuudella Ville Nousiainen hiihti viisaasti joukon keskivaiheilla. Kun voimia oli jäljellä niin Nousiainen teki hyvän nousun kärjen tuntumaan. Vaihdossa eroa johtavaan Venäjään oli 6,6 sekuntia.

- Aikamoista tappelua oli matkalla, kun piti koko ajan yrittää pysyä latu-uralla. Sivussa oli niin pöpperöistä, että sieltä oli paha työntää ohitukseen. Itselläni oli paukkuja mennä tasatyönnöllä ohi luistelu-uraa pitkin. Taktisesti hiihto onnistui, mutta muuten oli vielä aika tukkoista. Tässä on vielä kuukausia aikaa olympialaisiin, joten eiköhän se herkkyys sieltä vielä löydy, uskoi Nousiainen.

Toisella osuudella hiihdettiin alkumatka pitkässä letkassa. Kun vauhtia tuli lisää irtosivat Norjan ykkös- ja kakkosjoukkue, Sami Jauhojärvi ja Venäjän kakkosjoukkue. Vaihdossa johti Venäjän kakkosjoukkue ennen Norjan kakkosta ja ykköstä. Jauhojärvi oli samassa ryhmässä 2,1 sekuntia kärjestä.

- Tulin porukan mukana, mutta hiihto ei tuntunut vielä oikein hyvältä. Hengitykseen otti välillä, joten alkuviikon flunssanpoikanen ilmeisesti vaikutti. Alku mentiin rauhassa, mutta tosiella kierroksella jo hiihdettiin. Tosissaan tultiin viimeiset kolme kilometriä. Omasta hiihdosta puuttuu vielä isku ja lihaksisto ei vielä reagoi kunnolla, Jauhojärvi totesi.

Kolmannella osuudella Teemu Kattilakoski hiihti lumisateen keskellä kahdeksan joukkueen kärkiryhmässä. Venäjän nykäistessä ryhmä hajosi nopeasti. Vaihdossa kärjessä olivat Venäjä ja Saksa. Suomi oli kuudentena, ero kärkeen 30,6 sekuntia.

- Kivempi oli hiihtää kuin eilen, mutta ei tämä mikään hyvä hiihto ollut. Kyllä tuossa vauhdissa olisi pitänyt pysyä mukana. Venäjä sai ryhmään vauhtia kertaheitolla. Vielä ei vaan jaksa puristaa yläkierroksille. Lokakuun sairastelun vaikutus tuntuu, Kattilakoski arveli.

Ankkuriosuudella Norjan Petter Northug irtosi lopussa helposti voittoon ennen Venäjää. Suomen Matti Heikkinen teki eiliseen tapaan upean hiihdon. Heikkinen nosti Suomen neljänneksi 15,5 sekunnin päähän voittajasta.

- Sain hyvää vetoapua matkalla ja iskin loikalla viimeiseen nousuun. Neljäs sija on hyvä ja joukkueena teimme tasapainoisen suorituksen. Oma hiihto ei ollut niin helppoa kuin lauantaina. Hyvä viikonloppu kuitenkin. Rukalle lähden parantamaan viime vuoden 15:ttä sijaa perinteisellä, Heikkinen suunnitteli.

- Avausviikonloppu oli hiihtäjiltä hyvä ja olen tyytyväinen. Voimme jatkaa valmistautumista rauhallisin mielin, sillä tehty työ näyttää tuottavan tulosta. Kuusamosta odotan vielä vähän parempaa panosta, mutta en lähde ennustajaksi tulosten suhteen, päävalmentaja Magnar Dalen päätti.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle