Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miehillä vahvat odotukset Kuusamon maailmancupin alla

 
Miehillä vahvat odotukset Kuusamon maailmancupin alla


Maastohiihdon miesten maajoukkueella oli vahvat tuntemukset, että Kuusamon maailmancupissa on odotettavissa kauden avausta parempaa menestystä. Beitostölenissä suomalaismiesten paras sijoitus oli Matti Heikkisen kolmas sija 15 km vapaan hiihtotavan kilpailussa, joten siinä valossa Rukalla pitäisi olla tarjolla hyviä menestyksen hetkiä.

Päävalmentaja Magnar Dalen oli tavoilleen uskollinen, eikä lähtenyt ennustamaan sijoituksia, mutta totesi joukkueen olevan kokonaisuudessaan vahvin hänen aikanaan.

- Kun Magnar nimesi minut vahvan joukkueen parhaaksi menestysehdokkaaksi, niin kyllä se hyvältä tuntuu. Herkkyys ei kuitenkaan ole vielä aivan terävimmillään, odotan silti spirintistä hyvää kisaa. Sprintti näyttää suunnan sunnuntain 15 kilometrille, josta odotan viikonlopun parasta tulosta, Sami Jauhojärvi ennakoi.

Norjan maailmancup avauksen suomalaistähti Matti Heikkinen pitää jalat edelleen tukevasti maassa. Töitä tehdään rajusti, eikä hyvänolon tunteen ole annettu hämätä.

- Kautta on helppo jatkaa, kun tietää, että pystyy kärkisijoille. Rukan 15 kilometrin kolmas sija perinteisellä olisi kyllä suurempi yllätys kuin Beiton podiumpaikka. Edessä on ensimmäinen perinteisen kisa ja tuntemukset ovat aivan hyvät, Heikkinen analysoi.

Lauantain sprintti on Kalle Lassilalle mieluisa näyttöpaikka. Rukan rata ja tunnelma on Lassilalle sopiva yhtälö. Viime vuoden neljännelle sijalle haetaan petrausta.

- Mielessä on parempi sijoitus kuin vuosi sitten eli palkintokorokkeelle. Omaa tasoa on nostettu tälle kaudelle ja Rukan sprinttiradan profiili on meikäläisen makuun, Lassila sanoi vakaasti.

Sprintti: Antti Häkämies, Sami Jauhojärvi, Kalle Lassila, Lasse Paakkonen, Niklas Colliander ja Matias Strandvall.

15 km P: Niklas Colliander, Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi, Ville Nousiainen ja
Lasse Paakkonen.

Maastohiihdon ohjelma Kuusamon maailmancupissa:
Lauantai 28.11.2009
11.15 Sprintin Karsinta (N+M), Maastohiihto (P), MC
13.15 Maastohiihto, Sprintti N + M, semif. (P), MC

Maastohiihto, Sprintti N + M, finaalit (P), MC

Sunnuntai 29.11.2009
10.45 Maastohiihto, 10 km Naiset (P), MC
13.30 Maastohiihto, 15 km Miehet (P), MC

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle