Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Aino-Kaisa Saarinen ylivoimavoittoon Kuusamon kympillä

 
Aino-Kaisa Saarinen ylivoimavoittoon Kuusamon kympillä

Aino-Kaisa Saarinen voitti ylivoimaisesti maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun Kuusamon maailmancupissa sunnuntaina. Saarinen jätti toiseksi sijoittuneen venäläisen Irina Hazovan 13,1 sekunnin päähän. Kolmas oli Norjan Vibeke Skofterud. Voitto toi Saariselle maailmancupin johtajan keltaisen liivin. Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli 13:s, Virpi Kuitunen 19:s ja Pirjo Muranen 20:s.

Saarinen lähti matkaan rauhallisesti ja kiristi sitten vauhtiaan tasaisesti kohti loppua. Viimeisellä kahdella kilometrillä Saarinen jätti Hazovaa kymmenen sekuntia.

- Tarkoitus oli hiihtää rentoa hyvää hiihtoa ja siinä kyllä onnistuin. Pystyin lisäämään vauhtia tasaisesti kohti loppua suunnitelman mukaan. Muistin myös eilisen opetuksen eli pitää hiihtää liukuvalla suksella eikä juosta. Sukset toimivat loistavasti. Nyt on hyvä tunne siitä, että olen aikataulussa kunnon suhteen, Saarinen kertasi hiihtoaan.

- Aamulla laitoin keltaisen hiuspompulan, kun ajattelin, että se sopii hyvin yhteen maailmancupin johtajan keltaisen liivin kanssa. Nyt kun liivi on niin pidetään siitä kiinni. Tykkään sen keltaisesta väristä, Saarinen iloitsi.

Seuraavaksi Saarinen aikoo keskittyä vapaan tekniikan harjoitteluun Rovaniemellä valmentaja Jarmo Riskin tarkan silmän alla. Ennen lähtöä Davosiin on vuorossa juhlallinen kunnia päästä Itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin.

- Linnan juhliin on aina kunnia päästä mukaan. Puku on valittu, kolmatta kertaa tasavallan presidentin juhliin osallistuva Saarinen kertoi.

Myös Riitta-Liisa Roponen säteili onnesta kilpailun maalissa.

- Oli aivan mahtava hiihto minulta. Kauden ensimmäinen perinteisen kisa ja pärjäsin näin mahtavasti muiden vauhdissa. Yleisö kannusti hurjasti ja se antoi vielä lisää voimia työntää, Roponen riemuitsi. Hänellä ero kärkeen 43,6 sekuntia.

Virpi Kuitusen kilpailu ei sujunut suunnitelmien mukaan.

- Tänään ei ollut paras päivä. Sukset olivat liian herkät ja pidon kanssa oli tekemistä. Yritin päästä hyvään rytmiin, mutta lihaksisto ei toiminut. Jalat eivät toimineet, ehkä suksilla oli vaikutus siihen, Kuitunen summasi. Kuitunen jäi Saarisesta 1.01,2.

- Viimeinen terävyys puuttuu edelleen. Latu oli vaihteleva ja pito samoin. Parempaan suuntaan kuitenkin. Seuraavaksi ohjelmassa Dusseldorfin vapaa sprintti ensi viikonloppuna, Pirjo Muranen kertoi. Murasen ero voittajaan 1.01,5.

Riikka Sarasoja jätti kilpailun väliin, sillä hän venäytti selkänsä lauantain sprinttikilpailussa.

Päävalmentaja Magnar Dalenilla oli hymy kasvoillaan kilpailun jälkeen.

- Voitto oli hieno näytös Aino-Kaisalta. Erityisesti viimeiset kaksi kilometriä olivat upeaa seurattavaa. Maailmancupin johtajan liivi on ylpeyden aihe meille kaikille. Latu oli tänään jäinen ja liukas, se ehkä vaikutti Virpin suoritukseen, Dalen arvioi.

Suomen Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle