Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Northug toipui voittajaksi – Nousiainen paras suomalainen

 
Northug toipui voittajaksi – Nousiainen paras suomalainen

Norjan Petter Northug osoitti toipuneensa vatsavaivoistaan voittamalla maailmancupin 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun Kuusamon Rukalla. Toiseksi sijoittunut Venäjän Maxim Vylegzhanin hävisi 1,2 sekuntia. Kolmannen sijan vei toinen venäläinen Alexander Legkov. Ville Nousiainen oli paras suomalainen 16:s.

Tasaisessa kilpailussa Nousiaisen ero kärkeen oli 32,5 sekuntia.

- Tiesin kyllä hyvin tilanteen, mutta lopussa ei vaan enää ollut voimaa työntää enempää. Hiihtelin nousut hissukseen ja pyrin lisäämään vauhtia aina mäen päällä. Kotiyleisön edessä voi helposti innostua liikaa, jolloin nousuissa menee hapoille. Tämä kilpailu antoi roimasti lisää itseluottamusta, Nousiainen sanoi tyytyväisenä.

Toiseksi paras suomalainen oli Martti Jylhä 26:s. Jylhä näytti, että siirtyminen sprinteistä enemmän normaalimatkan hiihtäjäksi alkaa näkyä.

- Pystyin hiihtämään rentoa hiihtoa ja sain sopivaa vetoapua parilla ekalla kierroksella. Lopussa pikkasen jäin ryhmästä, mutta en onneksi pudonnut tuon kauemmas. Maailmancupin pisteet lämmittävät mieltä, B-maajoukkueeseen kuuluva Jylhä kommentoi.

Maajoukkueen epäonnistujiin lukeutuivat Sami Jauhojärvi (46:s), Matti Heikkinen (71:s), Niklas Colliander (73:s) ja Lasse Paakkonen (78:s).

- Kyllä on mies pihalla. Ei lähtenyt kulkemaan yhtään mitenkään. Aivan käsittämätöntä, Jauhojärvi kuvaili.

- Pitää analysoida myöhemmin tarkemmin mistä tämä oikein johtui. En ymmärrä mistä tällainen todella huono hiihto tuli. Voi sanoa, että kaikki meni todella pieleen, hämmästeli pettynyt Heikkinen.

- Kymppiin asti meni suhteellisen hyvin. Sen jälkeen katkesin ihan täysin. Kaaduin kerran ja sen jälkeen ei löytynyt enää rytmiä, sanoi Colliander.

- Jalat oli hapoilla ja meno vaikeaa. Suksivalinta ei mennyt nappiin ja nousuissa en jaksanut painaa suksea latuun. Ei sitä mitä odotin, Paakkonen sanoi.

Suomen Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle