Sarka Zahrobska vahvin Aspenin pujottelussa, Sanni Leinonen laski sijalle 22

Sanni Leinonen oli ainoana Suomen edustajana Aspenin pujottelukilpailussa Tanja Poutiaisen jättäessä kisan väliin. Poutiainen teki päätöksen kilpailun väliin jättämisestä lauantaina pujottelun jälkeen, jossa hän sijoittui sijalle 26.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Leinonen oli 17. sijalla. Eroa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaneeseen Tsekin Sarka Zahrobskaan kertyi 3.91 sekuntia. Toiseksi nopeinta vauhtia ensimmäisellä kierroksella piti Itävallan Kathrin Zettel ja kolmanneksi vauhdikkain Aspenin rinteillä oli Zettelin tavoin itävaltalainen Marlies Schild.

Toisella kierroksella Leinonen ei onnistunut kohentamaan sijoitustaan. Maaliin tullessaan Leinonen oli kahdeksanneksi nopein, mutta lopputuloksissa hän tippui sijalle 22. Voittoon laski ensimmäistä kierrosta hallinnut Zahrobska. Toiselle sijalle pujotteli vakuuttavan paluun tehnyt Marlies Schild, joka kirkasti Levin kuudennen sijan toiseksi, häviten voittajalle 0.91 sekuntia. Schild kukisti joukkuekaveri Kathrin Zettelin 0.61 sekunnilla, joka sijoittui kolmanneksi.

”Tavoitteet oli asetettu jo ennen kisaan kymmenen joukkoon, mutta niin kauan, kun en pysty kahta onnistunutta laskua suorittamaan sellaiset sijoitukset eivät ole mahdollisia. Pitää olla enemmän oma itsensä myös toisella kierroksella, jota kautta myös toinen lasku onnistuisi”, Leinonen kommentoi vaisua toista kierrostaan.

Leinosen ero kärkeen venähti lopputuloksissa 4.80 sekuntiin. 22 sija oli Leinosen uran paras sijoitus Aspenissa ja siitä kertyi maailmancupin pisteitä Tampereen Slalom Seuran laskijalle yhdeksän. Varsinaista syytä toisen kierroksen heikoille esityksille pujottelucupin 26. sijalla oleva Leinonen ei ole löytänyt.

”Jos minä sen tietäisin niin varmasti kertoisin ja tekisin asiat toisin. Kaikki mitä teen toisen kierroksen startissa teen niin kuin missä muussa tahansa muussa kilpailussa. Pitää keksiä mikä siinä mättää ja osata lähteä tulevissa kisoissa oikealla tavalla ja asentaalla myös toisen kierroksen laskuun”, Poutiainen jatkoi.

Alppihiihdon maailmancup jatkuu naisten osalta seuraavaksi vaihtilajeilla Lake Louisessa Kanadassa 1.-6. joulukuuta. Tekniikkalajit ovat vuorossa jälleen Ruotsin Åressa, jossa kilpaillaan 12. ja 13. joulukuuta suurpujottelussa ja pujottelussa.