Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi sijoittui PM-uimahypyissä toiseksi

 
Suomi sijoittui PM-uimahypyissä toiseksi


SUOMEEN KAHDEKSAN PM-KULTAA

Uimahyppyjen PM-kisojen ykkösmaaksi kohosi Ruotsi. Länsinaapuri saalisti Mäkelänrinteen hallissa Helsingissä kolmen päivän tapahtumassa huikeat 40 mitalia. Näistä kultaisia oli 15. Suomi sijoittui maiden välisessä tilastossa toiseksi kahdeksalla mestaruudella ja 17:llä himmeämmällä mitalilla.

Suomalaisten mitalirohmuiksi PM-altaalla hyppäsivät Ines Ahlroth,  Tiia Kivelä ja Iira Laatunen, kaikki helsinkiläisestä Tiiroista. Herrain puolella Suomeen jäi yksi mestaruus, kun Oulun Heikki Mäkikallio hyppäsi lauantaina B-poikien kerroksilla ylivoimaisen mestaruuden. Ainoa mieshyppääjämme Ville Vahtola nappasi PM-kisoista hopean ja pronssin. Naisten puolella ainoa täysikäinen suomalaishyppääjä oli Oulun Taina Karvonen, joka saavutti kaksi pronssia.

Uimahyppyjen johtoryhmän puheenjohtaja Vesa Martikkala oli tyytyväinen kilpailun antiin. Mieluisia ja jonkin tasoisia yllätyksiä nokkamiehelle olivat mm. Ahlrothin ohella Kivelän menestys ja Minna Lanun henkisestikin tärkeä lauantainen voitto A-tyttöjen metrillä. Laatusen esitykset jäivät myös erinomaisina mieleen.
- Ja kyllähän Heikki Mäkikallion kerroshypyt ovat parhaimmillaan hienoa seurattavaa, Martikkala löysi suitsutettavaa.

Uimaliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle