Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Neljä suomalaista ikäluokkansa kymmenen parhaan joukossa

 
Neljä suomalaista ikäluokkansa kymmenen parhaan joukossa

Joulukuun alusta voimaan tulleelta FIS-listalta kantautui suomalaisittain erinomaisia uutisia. Tuoreelta rankinglistalta löytyy neljä suomalaista oman ikäluokkansa kymmenen parhaan joukosta. Suomalaisista Victor Malmström on neljäs, Samu Torsti kuudes, Santeri Paloniemi toinen ja Andreas Romar neljäs.

Tulevissa Ranskan Mont Blancin alueella järjestettävissä junioreiden alppihiihdon MM-kilpailuissa kilpailevat vuonna 1990-1994 syntyneet alppihiihtäjät. FIS:n pistelista on hyvä keino seurata nuorten urheilijoiden kehittymistä oman ikäluokkansa urheilijoihin nähden ja samalla lista antaa esimakua Suomen joukkueen valinnoista junioreiden MM-kilpailuihin.

”Joukkue MM-kisoihin valitaan tammikuun 19. päivä, joten siihen asti on aikaa antaa näyttöjä Ski Sport Finlandin valmennustoimikunnalle, joka esittää joukkueen yhdistyksen hallitukselle. Suomella on kisoihin neljä maapaikkaa ja lisäksi kaksi kombinaatiopaikkaa, joka tarkoittaa, että urheilijan tulee olla FIS-listalla 500 parhaan joukossa päästäkseen kilpailuihin”, alppihiihdon koulutus- ja kehityspäällikkö Petri Lindén Ski Sport Finlandista kertoo.

Vasa Skidklubbenin ja Eurooppa-cup joukkueen Andreas Romar on onnistunut saavuttamaan Suomelle yhden lisäpaikan Eurooppa-cupiin nousemalla sadan parhaan joukkoon suurpujottelun FIS-listalla. Romarin sijoitus suurpujottelussa on 86. Vuonna 1989 syntyneissä Romar sijoittuu suurpujottelun rankingissa viidenneksi, pujottelussa vaasalainen on neljäs. Romar ei ole enään ikänsä puolesta edustuskelpoinen junioreiden MM-kilpailuihin, joten hänen parhaaksi saavutuksekseen juniorikisoissa jäi viime kevään syöksyn MM-pronssi.

Vielä junioreiden MM-kisoihin ikänsä puolesta edustuskelpoiset GrIFK:n Victor Malmström ja VaSki:n Samu Torsti ovat korkealla oman ikäluokkansa rankingeissa. Malmström sijoittuu pujottelussa vuonna 1990-1994 syntyneissä kuudenneksi ja Torsti suurpujottelussa neljänneksi.

Ruka Slalomin Santeri Paloniemi on myös vakiinnuttanut paikkansa 1993 syntyneiden rankingin kärkipäässä. Uudella listalla Rukan alppikoulussa opiskeleva kuusamolainen on pujottelupisteissä toisena.

Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS-lista koostuu eri maanosissa cupien lisäksi (Euroopassa Eurooppa-cup, Pohjois-Amerikassa Nor-Am Cup jne.) maailmancupin ja FIS-kisojen pisteistä. Lista päivitetään kerran kuussa ja se löytyy osoitteesta: http://www.fis-ski.com/uk/disciplines/alpineskiing/fispoints.html

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle