Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiset kumparelaskijat vahvalla joukkueella kotikisaan

 
Suomalaiset kumparelaskijat vahvalla joukkueella kotikisaan

Suomutunturi on viimeiset kaksi viikkoa valmistautunut kuumeisesti freestylekauden avauskilpailuun Freestyle Premiereen. Tapahtuma avataan huomenna lauantaina Eurooppa Cupin osakilpailulla.

”Suorituspaikkaan olen erittäin tyytyväinen. Vaikka mäen tekeminen on tuottanut työtä enemmän kuin oletettiin, saatiin tänne suunnitelmien mukainen mäki”, Ski Sport Finlandin freestylen lajijohtaja Marko Mustonen sanoi.

Eurooppa Cupin kilpailusta on tulossa kovatasoinen. Kilpailussa on edustettuna lähes kaikki maajoukkueet kuin maailmancupissakin 12.12. Muun muassa Japanin maailmancupjoukkue kokonaisuudessaan laskee molemmat EC-kilpailut viime vuoden tuplamaailmanmestari Aiko Uemuran johdolla. Lisäksi Venäjän ja Ranskan kovatasoiset laskijat ovat mukana.

”Suomalaisille kotikisa on iso asia. Nuorille tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokemaan kansainvälisen kilpailun tunnelma. Nämä ovat myös erinomaisia näytönpaikkoja, jossa nuoremmat laskijat voivat verrata osaamistaan eri maiden ikätovereihin”, Mustonen jatkoi.

Suomessa laskettavan kilpailun arvo suomalaisille laskijoille on suuri. Suomun rinne on tuttu, sillä täällä laskettiin viime keväänä Suomen mestaruuskilpailut. Rukan FIS-kilpailussa erinomaisesti menestyneet nuoret Isabella Cedercreutz ja Jussi Penttala haastavat kokeneet maailmancupin kiertäjät, kuten Harri Kyllösen ja Arttu Kiramon.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.00 alkukilpailuilla ja jatkuu klo 14.00 finaaleilla. Sunnuntaina noudatetaan samaa aikataulua.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle