Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomella tänään merkkipeli Lappeenrannassa

 
Suomella tänään merkkipeli Lappeenrannassa


Ottelu on suomalaisen urheiluhistorian merkkitapaus. On kulunut 90 vuotta siitä, kun pelattiin ensimmäinen virallinen itsenäisen Suomen maaottelu. Se tapahtui talvella 1919, ja kyseessä oli Suomi-Ruotsi jääpallomaaottelu. Suomi voitti 4-1. Suomi on kohdannut Ruotsin jääpallossa miesten tasolla Ruotsin 199 kertaa ja kumpikin haluaa olla perjantain voittaja.

MM-kisoissa 2009 Ruotsi voitti mestaruuden ennen Venäjää ja Suomea. Suomi ja Ruotsi kohtasivat MM-kisoissa kerran ja Ruotsi oli selvästi parempi maalein 1-8.

Molemmat joukkueet ovat uusiutuneet aina päävalmentajaa myöten. Suomen uusi vastuuvalmentaja on Tommy Österberg ja Ruotsin Franco Bergman. Turnaus on molemmille maille tärkeä, sillä se on viimeinen näytönpaikka tositoimissa.

Suomella on menossa sukupolvenvaihdos ja uudet nälkäiset pelaajat saavat näytönpaikan. Joukkueessa on mukana kokeneempia pelaajia (Sami Laakkonen, Ville Aaltonen ja Kimmo Huotelin) ja kolme ensikertalaista: Harri Olbert, Timo Niemi ja Mikko Rytkönen.
Suomen ykköspyssy Sami Laakkonen on pelannut hyvin Kazanissa vieden joukkueensa Venäjän Cupin voittoon. Bollnäs-kolmikko Ville Aaltonen, Juho Liukkonen ja Mikko Lukkarila pelaavat myös isoissa rooleissa seurajoukkueessa. Libero Petteri Lampinen, maalivahti Pasi Hiekkanen ja viime hetkellä poisjääneet Mikko Aarni, Teijo Laitinen ja Igor Zolotarev puuttuvat kokoonpanosta. Mukaan on tullut kokenut Rasmus Lindqvist.

Tommy Österberg: ”Joukkueen runkopelaajat ovat selvillä, mutta muutama pelipaikka on vielä auki. Ehdin seurata ennen valintoja Bandyliigan ja Elitserienin otteluja ja lisäksi Super Cupiin valitaan muutama extrapelaaja näyttöjä antamaan. Marginaalit ovat pienet ja roolitus saattaa ratkaista kisajoukkuevalinnat.
Joukkueessa on taitoa, asennetta, kokemusta, mutta myös uutta verta, joille annetaan mahdollisuus tehdä tulosta. Maajoukkuerinki on kuitenkin kapea ja siinä ei ole särkymävaraa. MM-kilpailuja silmälläpitäen tulee pallollista pelaamista on parantaa. Meidän on kyettävä määräämään tahtia ja pelitempoa. Pelin pitää olla paremmin omissa käsissä”, jatkoi Österberg.

Ruotsilla on jalkeilla hyvin luisteleva ja hyökkäysvoimainen ryhmä. Kauden ykköspyssy Cristoffer Edlund on ollut Ruotsin Elitserienissä hyvässä vedossa, yhdeksässä ottelussa on hän tehnyt peräti 47 maalia, keskimäärin yli viisi maalia ottelua kohden. Hänen tukenaan ovat vielä David Andersson (23+4) ja Patrik Nillsson (17 maalia). Libero Andreas Westh on luutinut hyvin Bollnäsin taustoilla ja seurakaveri Per Hellmyrs puolestaan rakentaa sivutuen tontilta entiseen tapaan, joten on sanottava, että hyvä pitää olla joukkueen, mikä Ruotsin kaataa.

Franco Bergman vie joukkueensa ensimmäistä kertaa Super Cupiin. ”Meillä on nuori joukkue, jossa sukupolvenvaihdos on tehty. Meillä on kaksi hyvää sukupolvea: 1983 syntyneet, mm. Per Hellmyrs, ja 1987-syntyneet. Nuoremmasta ryhmästä maajoukkuepaitaa ovat kokeilleet Daniel Berlin, Cristoffer Edlund, Tobias Holmberg, Linus Pettersson. Meillä on tasainen joukkue, missä ei ole  tähtiä. Super Cup on hyvä paikka kehittää omaa peliä, erityisesti ylöspäin pelaamista. Ruotsin joukkue ei tule peruuttelemaan vaan puolustaa jo vastustajan kenttäalueelta”.

Ottelun ratkaisu: Odotettavissa on mielenkiintoinen kahden uusiutuneen joukkueen ottelu, missä Suomen kokojoukkueen puolustuspeli on ratkaisevassa roolissa. Pysyvätkö Ruotsin kärjet kurissa ja pystyvätkö Laakkonen ja co. iskemään paikoista maalit. Ruotsi on selkeä suosikki, mutta suomalaisilla on näytön paikka. 
Sääennuste: puolipilvistä -4, härlig bandyväder

Jääpalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle