Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sunnuntaina Suomella vastassa Venäjä

 
Sunnuntaina Suomella vastassa Venäjä

Sunnuntain itsenäisyyspäivän 6.12 jääpalloilun tulosvetokohteena nro 1 pelataan Suomi - Venäjä. Ottelu on samalla Super Cupin päätösottelu.

MM-kisoissa 2009 Venäjä voitti Suomen kahdesti, luvuin 3-15 ja 4-10. Tämän vuoden tammikuussa Lappeenrannassa Suomi on edellisen kerran voittanut Venäjän ja silloin luvut olivat 5-4.  Tulosten valossa itänaapuri on vahvoilla. Kaikki maaottelut huomioiden maat ovat kohdanneet 133 kertaa ja niistä Suomi on voittanut 24 kertaa, kuudesti on pelattu tasan.

Molemmat joukkueet ovat uusiutuneet aina päävalmentajaa myöten. Suomen uusi vastuuvalmentaja on Tommy Österberg ja Venäjällä Sergei Firsov.

Österbergille ottelu on Super Cupissa toinen ja tuntemus pelaajiin on lisääntynyt. Nyt on kuitenkin ensimmäinen ottelu Venäjää vastaan ja vastassa on kokenut ja rutinoitunut joukkue. Sunnuntain ottelusta mitä todennäköisimmin on poissa Sami Laakkonen. Samin korvaaminen on vaikeaa ja siksi panostus puolustamiseen lisääntyy. Sitten vuoden 2004 MM-kullan jälkeen suomalaiset eivät ole saaneet Venäjästä kunnon otetta. Lappeenrannassa on hyvä kokeilla uusia kuvioita.

Venäjän joukkueesta puuttuu kolme avainpelaajaa: pelintekijä Mihail Svesnikov ja hyökkääjät Sergei Lomanov jr sekä Sergei Obuhov. Firsov voi kuitenkin marssittaa kentälle maailman luokan tähtipelaajia: pelintekijät Maksimov, Saveljev ja Tyakavin sekä kärkipelaajista Ivanushkin ja Ryazantsev.

Valmentaja Firsovilla on hyvä materiaali käytettävissään, mutta riittää hänen taitonsa johdattaa huippujoukkue menestykseen? Viime vuosina menestyksen takana on ollut Vladimir Janko.

Ottelun ratkaisu: Venäjä hyökkää ja Suomi puolustaa. Kahden uuden valmentajan ensi kohtaaminen tällä kaudella antaa Suomelle kotikentällä yllätysmahdollisuuden, vaikka Venäjä on selkeä suosikki.
Sääennuste: pilvistä -3, pelikeli

Jääpalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle