Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sprinttihiihtäjät Reinin rantamaisemissa

 
Sprinttihiihtäjät Reinin rantamaisemissa

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna sprinttikilpailuilla Düsseldorfissa Saksassa. Kaupungin keskustassa Rein –joen rantamaisemissa käytävät kilpailut ovat oma erikoisuutensa maailmancupissa. Kilometrin mittainen siirtolumella lumetettu reitti on täysin tasainen ja se vaatii hiihtäjiltä todellisia sprinttiominaisuuksia.

- Tässä kilpailussa on oltava liikkeellä aggressiivisesti ensimmäisestä työnnöstä alkaen. Jo aika-ajossa tarvitaan adrenaliinia elimistöön, muuten voi jatkopaikka jäädä haaveeksi. Aikaerot ovat olleet erittäin pieniä, päävalmentaja Magnar Dalen sanoo.

- Kisa on erikoislaatuinen monin tavoin ja täällä ovat pärjänneet tietyt spesialistit, kuten miehissä Ruotsin Peter Larsson, Dalen kuvailee.

Suomella on mukana kaksi naishiihtäjää Pirjo Muranen ja Kirsi Perälä. He hiihtävät vain lauantain henkilökohtaisen kilpailun. Miehistä mukana ovat Kalle Lassila, Matias Strandvall, Lasse Paakkonen ja Martti Jylhä. Miehet osallistuvat myös sunnuntain sprinttiviestiin, joka käydään kaksimiehisin joukkuein.

Dalen saapui Düsseldorfiin suoraan Davosista, jossa suurin osa maajoukkuetta on ollut korkeanpaikan leirillä keskiviikosta alkaen. Dalenin mukaan lumiolosuhteet Davosissa ovat olleet hyvät ja hiihtäjillä on menossa erinomainen 10 päivän leiri korkeassa ilmanalassa.

Lauantaina aika-ajot Düsseldorfissa alkavat klo 11.45 ja finaalit klo 13.45 Suomen aikaa.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle