Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koivuranta kahdeksas Lillehammerissa

 
Koivuranta kahdeksas Lillehammerissa

Yhdistetyn maailmancupin toisen kilpailuviikonlopun lauantain 5.12. osakilpailun Norjan Lillehammerissa voitti Ranskan Jason Lamy Chappuis. Suomalaisista paras oli Anssi Koivuranta, joka pystyi tekemään hyvän hiihdon kilpailussa sijoittuen lopputuloksissa kahdeksanneksi.

Mäkiosuuden ylämäen kovien vauhtien vuoksi tasapäisessä mäkikunnossa olevat yhdistetyn kilpailijat lähtivät tiiviissä ryhmässä ladulle. Ranskan Jason Lamy Chappuis lähti hiihto-osuudelle ensimmäisenä hypättyään Hs 140-mäessä 139 metriä. Suomalaisista mäkiosuudella onnistui parhaiten lauantaina Jaakko Tallus 134,5 metrisellä hypyllään ja pääsi ladulle kahdeksantena perässään 131.5 metriä hypännyt Anssi Koivuranta. Talluksen ero Chappuisiin oli lähtiessä 34 sekuntia ja Koivurannalla 40 sekuntia.

Hiihto-osuudella Chappuis ei taipunut ja piti paikkansa loppusuorataistelussa vieden kilpailun voiton tiukasti ennen Norjan Petter Tandea. Anssi Koivurannan kauden avauksen alla sairastama flunssa ei häirinnyt hänen suoritustaan ja pystyi tekemään hyvän hiihdon nousten 20 sekuntin päähän kärjestä.

Päävalmentaja Kimmo Savolaiselle päivän parasta antia oli ehdottomasti Anssi Koivurannan ja Koivurannan tavoin hyvävauhtisen hiihto-osuuden tehnyt Janne Ryynänen.
- Anssi ja Janne hiihtivät todella hyvin tänään. Tästä tulee molemmille varmasti hyvää henkistä nostetta, kun huomaa pysyvänsä kärjen kilpailuvauhdissa ladulla, kertoo Savolainen.

Mäkiosuudelle päävalmentaja odottaa parannusta joukkueeltaan.
- Hyppäämiseen tarvitaan pientä parannusta niin päästään mukaan kärkikahinoihin. Yleisesti tällä hetkellä maailmancupin yhdistetyn kärkimiehet hyppäävät samalla tasolla ja kovien vauhtien vuoksi lentävät samoille metreille. Tuolloin erot ladulle lähtiessä jäävät pieniksi. Kilpailu muuttuu erilaiseksi kun jonkun hyppäämisen taso paranee ja joudutaan laskemaan vauhteja mäessä, toteaa Savolainen.

Tuloskooste
Yhdistetyn maailmancup 2009-10

5.12.2009 Lillehammer NOR HS 140/10.0km
1. Jason Lamy Chappuis FRA 0.00
2. Petter Tande NOR +0,1
3. Eric Frenzel GER +1,5
8. Anssi Koivuranta +20,0
19. Janne Ryynänen +1.10,0
30. Jaakko Tallus 1.53,8
53. Lauri Asikainen +3.28,9

Yhdistetyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle