Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen naiset MM-avausvoittoon Venäjästä

 
Suomen naiset MM-avausvoittoon Venäjästä

Suomen naisten salibandymaajoukkue aloitti MM-turnauksen Ruotsin Västeråsissa käsikirjoituksen mukaan ottamalla varman voiton Venäjästä lukemin 7-1 (5-0, 2-1, 0-0). Suomi ratkaisi pelin suunnitelmiensa mukaisesti hyvällä alkurynnistyksellä ja pudotti sitten pelitempoa säästäen voimia viikon tuleviin koitoksiin.

Elina Kujala avasi maalihanat jo ensimmäisessä vaihdossa kun hän pääsi nostamaan oman laukauksensa paluupallosta 1-0, ja toisen minuutin päättyessä Anna Yli-Kojola kiskaisi pallon yläkulmaan Anu Peltokankaan syötöstä.
Kati Salminen sekä Elina Enlund saivat viimeistellä poikkisyötöistä käytännössä tyhjiin, ja Salminen suti vielä takatolpalta taukolukemiksi 5-0.
Toisessa erässä Venäjä kavensi komealla kaukolaukauksella, mutta tauolta mukaan tullut ketju Anne Suomalainen - Tiia Ukkonen - Heli Suoreijus rakensi vielä nopeilla poikkisyötöillä kaksi komeaa maalia. Päätöserään Suomi pudotti tempoa mutta loi edelleen hyviä tekopaikkoja, jotka Venäjän parhaana palkittu maalivahti Nadezda Lapina kuitenkin peitti.

Suomen maalissa aloittanut Jonna Mäkelä loukkasi toisen erän lopulla sen verran olkapäätään että teki loppuajaksi tilaa Anni-Maija Seppäselle. Vamma ei kuitenkaan vaarantane Mäkelän pelaamista seuraavissa otteluissa.

- Peli eteni suurin piirtein käsikirjoituksen mukaan, Suomen valmentaja Kati Pasanen kertoi.
- Alkuun piti lyödä painetta ja lyötiinkin heti hyvällä sykkeellä muutama maali. Loppua kohden pudotettiin karvia mutta samalla kyllä passivoiduttiin vähän liikaa ja mukaan tuli myös huolimattomuutta. Seuraavaan peliin pitää parantaa syöttöjen laatua ja saada helpot pallot varmasti kaverille.
Pasanen kiitti erityisesti ketjun Suomalainen - Ukkonen - Suoreijus terävyyttä.
- Heillä oli pelissä ideaa, ajatukset menivät yhteen ja kemiat toimivat.

Viidennen MM-turnauksensa aloittanut Suomen kapteeni Paula Jouhten myönsi, että Venäjän pelistä ei ollut etukäteen juuri tietoa.
- Tiedettiin että heillä on muutama hyvä yksilö mutta joukkuepelistään ei juuri mitään. Tarkoitus oli ladata painetta alkuun ja se onnistuikin, mutta parasta Suomea ei kentällä vielä nähty. Jatkossa laitetaan palloa liikkeelle selvästi nopeammin.

Suomen MM-turnaus jatkuu maanantaina ottelulla Tanskaa vastaan.

Salibandya, Västerås, Ruotsi
Naisten MM-turnaus

A-sarja
Lohko B:

Venäjä - Suomi 1-7 (0-5, 1-2, 0-0)

1. erä: 0.442 Elina Kujala 0-1, 2.00 Anna Yli-Kojola (Anu Peltokangas) 0-2, 10.14 Kati Salminen (Elina Kujala) 0-3, 11.30 Elina Enlund (Yli-Kojola) 0-4, 11.58 Salminen (Karoliina Kujala) 0-5.
2. erä: 26.39 Maria Perfilova (Olga Gryazeva) 1-5, 27.06 Heli Suoreijus (Anne Suomalainen) 1-6, 32.53 Suomalainen (Tiia Ukkonen) 1-7 yv.
3. erä: Maaliton.

Torjunnat:
Liudmila Troshina Venäjä 10+(0)+(0)=10, Nadezda Lapina 3+8+12=23,
Jonna Mäkelä Suomi 5+5+(0), Anni-Maija Seppänen Suomi (o)+1+4=5

Jäähyt: Venäjä 2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Jennie Fahlberg ja Caroline Gestrup, Ruotsi.

Yleisöä: 134.

Suomen parhaana palkittiin Kati Salminen.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle