Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kirsi Perälä kuudes Düsseldorfin sprintissä

 
Kirsi Perälä kuudes Düsseldorfin sprintissä


Maastohiihdon maailmancupin vapaan hiihtotavan sprinttikilpailuissa Düsseldorfissa Kirsi Perälä ylsi finaaliin saakka, jossa hän sijoittui kuudenneksi. Pirjo Murasen urakka päättyi välierään. Miehissä Martti Jylhän ja Lasse Paakkosen eteneminen pysähtyi puolivälieriin. Matias Strandvall ja Kalle Lassila eivät selvinneet aika-ajosta jatkoon.

Naisten 0,8 kilometrin kilpailun voitti Ruotsin Hanna Falk ja miesten 1,5 kilometrin kisan Venäjän Aleksei Petuhov.

Perälän finaalihiihto oli tahmeaa alusta saakka ja hän jäi loppukilpailussa kuudenneksi.

- Heti alkukiihdytyksessä tunsin, että elimistö ei ollut palautunut kolmesta edellisestä startista. Hapot tuntuivat olevan pinnassa ja meno oli aikamoista taistelua eteenpäin jokaisella metrillä. Neljäs startti oli liikaa tänään, Perälä kommentoi uransa parasta maailmancup sijoitusta.

Välierässä Perälä hiihti kärjen takana toisena ja oli lähellä menettää rytminsä kokonaan, kun Italian Arianna Follis kompuroi. Perälä oli tiukassa maaliintulossa kolmas ja pääsi aikavertailulla jatkoon.

- Erittäin hieno päivä kuitenkin. Odotin ihan hyvää suoritusta, mutta olo oli aika tahmea. Ehkä jaksoin sitten paremmin finaaliin saakka, kun meno ei ollut niin herkkää. Ylöspäin tässä ollaan menossa hyvää vauhtia kunnon suhteen. En osannut edes unelmoida tällaisista sijoituksista maailmancupissa kolme viikkoa sitten. Nyt palaan Suomeen harjoittelemaan pariksi viikoksi ja sitten Roglan maailmancupiin, Perälä kertoi.

Pirjo Muranen oli aika-ajossa kolmas ja puolivälierässä toinen. Välierässä potku ei enää riittänyt jatkopaikkaan. Murasen sijoitus oli 10:s.

- Vielä ei lihas hermota siihen malliin kuin pitäisi. Aika-ajo oli ihan ok, ja vielä puolivälierässä pääsin hyvin liikkeelle. Sitten välierässä jäin kiihdytyksessä liikaa ja takaa ei ollut enää mitään tehtävissä jatkopaikan suhteen. Palaan Suomeen ja huomenna sunnuntaina menen Linnan juhliin. Ensi viikon harjoittelen kotimaisemissa Rovaniemellä ja matkustan Davosin maailmancupiin vasta perjantaina, Muranen sanoi.

Miehissä aika-ajosta jatkoon selvinneet Jylhä ja Paakkonen joutuivat huippukovaan puolivälierään, jossa myös kolaroitiin. Rytäkässä Norjan Öystein Pettersen meni nurin ja hänen kisansa loppui siihen. Tilanteesta kärsi myös Jylhä.

- Harmittaa, kun Pettersenin kanssa kolaroitiin ja siinä meni omakin rytmi sekaisin. Ajattelin pitää oman linjan sisällä, mutta kaveri leikkasi sivusta, eikä siinä aidan vieressä ollut tilaa väistää. Olen tyytyväinen, sillä en ole mitenkään herkistellyt tätä kisaa varten. Huomenna sprinttiviestissä tavoitellaan finaalipaikkaa Paakkosen kanssa, Jylhä sanoi. Jylhän sijoitus oli 22:s.

- Meille osui kova erä Jylhän kanssa, mutta ei näissä ympyröissä auta sivuilleen vilkuilla lähtöviivalla. Pientä kontaktia oli minullakin, mutta pääsin kuitenkin lopussa vielä irrottamaan kiriä. Ihan hyvä tulos Rukaan verrattuna, Paakkonen sanoi. Paakkosen sijoitus 15:s.

Suomen miesten joukkueet sprinttiviestissä:

Suomi I: Lasse Paakkonen ja Martti Jylhä
Suomi II: Matias Strandvall ja Kalle Lassila

Suomen naisilla ei ole joukkuetta sunnuntain sprinttiviestissä.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle