Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi sprinttiviestin kahdeksas Düsseldorfissa

 
Suomi sprinttiviestin kahdeksas Düsseldorfissa


Suomen miesten kakkosjoukkue, Kalle Lassila ja Matias Strandvall, sijoittui kahdeksanneksi maastohiihdon maailmancupin sprinttiviestissä Düsseldorfissa. Suomen ykkösjoukkue, Lasse Paakkonen ja Martti Jylhä, karsiutui finaalista. Paakkonen kolaroi kahden muun hiihtäjän kanssa ja jatkopaikka jäi haaveeksi.

Miesten viestin voitti Venäjä ennen Norjaa ja Ruotsia. Naisten viestin nopein oli Italia perässään Ruotsi ja Norja. Suomi ei ollut mukana.

Miesten finaalissa Suomen kakkosjoukkue hiihti järjestyksessä Lassila – Strandvall. Kumpaisellekin tuli kolme 1,5 kilometrin osuutta. Lassila pysyi hyvin ryhmässä mukana vielä oman kolmannen osuutensa takasuoralle. Kärjen nykäistessä ero syntyi muutama sekunti ja ankkuri Strandvallille jäi haastava tehtävä kuroa kiinni pääjoukkoa.

Edeltävillä osuuksillaan selkävaivainen Strandvall oli nostanut Suomen parhaimmillaan kolmanneksi, mutta nyt eroa oli ehtinyt syntyä liikaa.

- Sprinttiviesti sopii minulle hyvin, kun koko ajan tilanteet vaihtuvat ja saa käyttää jalkapallossa hioutunutta pelisilmää ladulla. Jätin särkylääkkeet pois tältä päivältä ja meno oli herkempää lauantaihin verrattuna. Selkään sattui kaiken aikaa, mutta lihaksistossa olo oli parempi, Strandvall kuvaili.

Strandvall siirtyy Davosiin muun maajoukkueen mukaan korkean paikan leirille. Siellä tarkoituksena harjoittelun lisäksi on selvittää selän ongelmia.

- Fysioterapeuttimme Jirka Ilomäen kanssa pyrimme saamaan selän kuntoon ja tarvittaessa käyn myös kuvauksissa. Sen mukaan teen päätöksiä tulevista maailmancupin starteista, Strandvall kertoi.

- Strandvallille jäi aika hankalat asemat viimeiselle osuudelle, kun putosin vähän lopussa. Reserviä ei kyllä jäänyt yhtään, kaikki annettiin mitä miehestä lähti. Finaali oli jopa parempi kuin karsinta. Kun Suomi-asun pukee päälleen itsenäisyyspäivänä niin silloin taistellaan loppuun asti. Palaan harjoittelemaan Suomeen, Lassila päätti.

Päävalmentaja Magnar Dalen odotti viikonlopulta enemmän.

- Joitakin positiivisia asioita oli näkyvissä, mutta kokonaisuutena en ole tyytyväinen hiihtäjien panokseen näissä sprinteissä. Meillä on edessämme erittäin tärkeä harjoittelujakso korkeassa ilmanalassa Davosissa. Viikko ratkaisee pitkälti menestykset Davosin ja Roglan maailmancupeissa, Dalen summasi.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Davosissa, jossa hiihtotapa on vapaa.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle