Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Anssi Koivuranta upeasti toiseksi Lillehammerissa

 
Anssi Koivuranta upeasti toiseksi Lillehammerissa


Sunnuntaina Norjan Lillehammerissa kilpailtiin yhdistetyn maailmancupin neljäs osakilpailu. Anssi Koivuranta ja Janne Ryynänen onnistuivat kilpailun mäkiosuudella mainiosti ja pääsivät ladulle toisena ja neljäntenä. Hiihto-osuudella suomalaiskaksikko pysyi koko 10 kilometrin hiihtomatkan kärkiryhmässä. Suomalaisten hyvää mäkiosuutta täydensi Lauri Asikainen sijoittumalla mäkiosuudella kymmenenneksi.

Kärkiryhmä pysyi tiiviinä kunnes yhdeksän kilometrin kohdalla Saksan Tino Edelmann teki irtioton ryhmästä. Koivuranta pysyi hienosti Edelmannin vauhdissa, Ryynänen ei pystynyt vastaamaan ihan kovimpaan loppukiriin, mutta sijoittui kilpailussa kuitenkin hienosti kuudenneksi. Loppusuorataistelussa Tino Edelman hiihti voittoon, Koivuranta toiseksi ja niukalla erolla Koivurannan kintereillä kolmanneksi Ranskan Jason Lamy Chappuis.

Yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen oli todella tyytyväinen kilpailun ja erityisesti helpottunut mäkiosuuden parannukseen.
- Hieno kilpailu, erityisesti koekierroksen mentyä urheilijoiltamme tänään niin kehnosti, että ei olisi uskonut mäkiosuuden onnistuvan noin hienosti. Hyppääminen on parantunut kokoajan ja näihin kilpailusuorituksiin voi olla jo tyytyväinen. Ainoastaan Jaakko Talluksella oli epäonnea, kun kova tuulen puuska kummulla pilasi hyvin alkaneen hypyn totaalisesti, kertoi Savolainen.

Anssi Koivurannan ja Janne Ryynäsen vahva hiihtokunto oli myös päävalmentajan ilonaiheena.
- Lauantaina Anssi ja Janne hiihtivät niin hyvän hiihdon molemmat, että näistä asemista hiihtotaktiikaksi piti uskaltaa vaan lähteä hiihtämään kovaa. Ja se itseluottamus mikä eilisestä onnistumisesta tuli näkyi tänään hienosti ladulla. Todella hyvä hiihto molemmilta, summasi Savolainen.

Hyvistä mäkisuorituksistaan viime kaudella tutuksi tullut Lauri Asikainen alkaa löytää myös hyppykuntoaan.
- Laurin suoritukset ovat parantuneet koko ajan. Vähän vielä petrataan suoritustasoa, niin saadaan hänenkin pistetili aukeamaan, totesi Savolainen luottavaisena.

Tuloskooste
Yhdistetyn maailmancup 2009-10

6.12.2009 Lillehammer NOR HS 138/10,0 km
1. Tino Edelmann GER 23.14,3
2. Anssi Koivuranta +2,2
3. Jason Lamy Chappuis FRA +2,3
6. Janne Ryynänen +21,8
36. Lauri Asikainen +2.28,7

Yhdistetyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle