Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Freestylen maailmancupissa luvassa kova taso ja ennätysmäärä laskijoita

 
Freestylen maailmancupissa luvassa kova taso ja ennätysmäärä laskijoita


FIS ilmoitti tänään Meribelin kumparekilpailun peruuntumisesta

Freestylen maailmancupin kilpailuareenaa rakennetaan parasta aikaa valmiiksi. Eilen tiistaina reilun vuorokauden lumetuksen jälkeen kumpareikko kunnostettiin ja sitä korotettiin 3–4 metriä. Näin ollen kilpailurinteen pituus on maailmancupin mitat täyttävä 220 metriä ja jyrkkyyttä 25–26 astetta. Kilpailijat pääsevät nyt harjoittelemaan kisarinteeseen joka päivä.

”Koska yläosaa korotettiin, nyt laskijan koko suorituksen pystyy seuraamaan alhaalta. Rinne on erinomaisessa kunnossa ja toivomme, että pieni pakkanen säilyy, jotta pystymme huoltamaan rinnettä riittävästi”, kilpailunjohtaja Kari Miettunen kertoi.

Suomun hiihtokeskus on panostanut paljon resursseja kilpailuun ja Miettunen kiitteleekin Suomutunturin priorisointia, jotta niin kilpailuareena kuin muukin tapahtuma-alue on saatu kuntoon.

Miettusen mukaan keskiviikon ohjelmassa on edelleen rakentamista.
”Nyt tehdään tapahtuma. Erona Eurooppa-cupin ja maailmancupin välillä on muun muassa se, että MC televisioidaan. Siihen on valmistauduttava hyvin ja suunnitelmallisesti.”

Kilpailun finaalit lähetetään suorana lähetyksenä lauantaina 12. joulukuuta MTV3-kanavalla. Kilpailurinteen korotuksen ansiosta laskijat tulevat nyt entistä kovempaa ylähyppyrille, jolloin jo vauhdikas laji saa lisää näyttävyyttä.

Kilpailun läpiviennin kannalta olennaista on myös tuomariston ja tulospalvelun ripeä toiminta. Laskijat laskevat noin puolentoista minuutin intervallilla, ja tulokset näytetään livelähetyksessä ennen seuraavaa laskijaa.

”Eurooppa-cupissa testasimme intervallia ja kaikki sujui hyvin. Laskijoita oli paljon, mutta niin on myös tulevana lauantaina. Kilpailussa on mukana yli sata laskijaa ja ennätysmäärä naisia”, Miettunen iloitsi erinomaisesta osanotosta maailmancupkauden avauskilpailussa.

Miettunen uskoo kilpailusta tulevan kovatasoisen.
”Rinne ei sinänsä ole kovin vaikea, mutta siinä on pari hankalaa paikkaa, jossa jyrkkyys muuttuu aika radikaalistikin. Erot laskijoiden välillä tehdään juuri näissä vaikeissa paikoissa, hypyissä ja hyppyjen alastuloissa.”
Méribelin maailmancup peruttiin


Ranskan Méribel on Suomen tapaan kärsinyt lämpimästä säästä. Tänään keskiviikkona Kansainvälisen hiihtoliiton freestylen koordinaattori Joe Fitzgerald joutui tekemään päätöksen Suomua seuraavan kumparekilpailun peruuttamisesta. Kilpailu oli määrä laskea Méribelissä keskiviikkona 16.12.2009.

FIS Freestyle Ski World Cup Suomu kilpaillaan lauantaina 12. joulukuuta. Maailmancupkauden avauskilpailu alkaa klo 10.00 alkukilpailuilla ja jatkuu klo 14.10 finaaleilla. Kisa televisioidaan MTV3-kanavalla seuraavasti:

12.12.2009
Freestylen maailmancup: Suomu, Live
klo 14.40 MTV3

13.12.2009
Freestylen maailmancup: Suomu
klo 12.50 MTV3 MAX

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle